Ook in het schooljaar 2022-2023 bieden het Globe College en Stichting Technotrend weer een gezamenlijk programma over Wetenschap & Technologie voor basisscholen in Kanaleneiland. Dit schooljaar worden de lessen opnieuw geïntegreerd met verschillende lessen uit het IRIS-project. Zo wordt tijdens dit lesprogramma aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de wijk van de leerlingen en worden ook de ouders meegenomen in deze transitie. De lessen worden flexibel en modulair aangeboden op uw school of op het Globe college.
Download de flyer over dit programma.
Programma
- 10 lessen van circa een uur voor groep 7
In deze lessen gaan leerlingen onder andere 3D-printen, virtuele opdrachten doen, kennismaken met de Energiebox, robots programmeren en proefjes doen over elektriciteit en warmte.
- 10 lessen van circa een uur voor groep 8.
Leerlingen gaan in deze lessen zelf onder andere een LED-lamp maken, virtuele opdrachten doen, als energiedetective op onderzoek en op bezoek bij een duurzame modelwoning.
Aanvullend op de lessen worden W&T-ochtenden en -middagen gehouden. Deze duren 3 uur en omvatten vier workshops. Hier gaan leerlingen aan de slag met een windwagen, zonne-energie, ze kunnen zich oriënteren op vervolgopleidingen in het vmbo en nog veel meer uitdagende onderwerpen.
Doelstellingen
- Innovatief techniek-onderwijs aanbieden
- Leerlingen in contact brengen met technisch vervolg-onderwijs
- Leerlingen meenemen in de energietransitie van de wijk
- Technische vaardigheden ontdekken en ontwikkelen
- Ouders betrekken bij het onderwijs en de energietransitie.
Dit aanbod vormt een volledig verzorgd programma inclusief materialen. De kosten zijn een kleine eigen bijdrage.
Belangstelling?
Voor meer informatie en het aanmelden voor dit programma kunt u mailen naar projectcoördinator Eline Koelen (klik om de mail te openen). Zij vertelt u er graag meer over.