CJP-cultuurkaart voor Scholen besteedbaar aan projecten Stichting Technotrend

Stichting Technotrend mag de CJP-cultuurkaart voor Scholen accepteren als betaling voor projecten. Dat betekent dat VO- en MBO-scholen hun Cultuurkaartbudget kunnen inzetten voor de projecten van Stichting Technotrend, zoals Young Innovators, Toekomstdenken, het ontwerp van duurzame schoolreizen en de CITY 2040 game.

De Cultuurkaart voor Scholen is er specifiek voor leerlingen en docenten in het voortgezet en beroepsonderwijs. Met de Cultuurkaart voor Scholen kunnen scholen culturele activiteiten boeken bij instellingen die bij CJP zijn aangesloten. Docenten kunnen een klassikale activiteit boeken, zoals een workshop.

Lees meer over CJP Educatie.

Hoe werkt de Cultuurkaart?

Het Cultuurkaart-budget is opgebouwd uit het tegoed dat beschikbaar wordt gesteld door het Ministerie van OCW (€ 5,25 per leerling) en het budget dat de school zelf beschikbaar stelt (€ 10,50 per leerling). Voor sommige scholen is er ook een bijdrage vanuit de gemeente. Met het Cultuurkaart-budget betaalt de school of de leerling activiteiten die door culturele organisaties worden aangeboden.

CJP beheert het totale Cultuurkaart-budget dat beschikbaar is gesteld om aan cultuuronderwijs uit te geven. Scholen bepalen zelf voor welke culturele activiteiten het budget wordt uitgegeven. De boeking en betaling verloopt via het Cultuurkaart-platform: partners.cjp.nl. Hier kunnen culturele organisaties ook gegevens beheren, weborders aanmaken en inzicht krijgen in alle financiële transacties.

Wat is de Cultuurkaart?

Vrijwel iedereen kent wel het Cultureel Jongeren Paspoort. Dat is al sinds de eerste jaren '60 de pas waarmee jongeren (tot 30 jaar) korting krijgen op de toegang van allerlei culturele activiteiten.

Lees meer over de Cultuurkaart.

logo CJP

gevel museum Castellum

Neem contact op