In het schooljaar 2025-2026 werken we met leerlingen uit het voortgezet onderwijs in verschillende gemeentes in de Regio West-Brabant en lokale voedselpioniers aan plant-based uitdagingen. Eiwittransitie, voedselinnovatie en circulaire innovaties. Hiermee continueren we het Young Innovators programma Voedselinnovatie en eiwittransitie dat we in de afgelopen jaren voor leerlingen van middelbare scholen in de regio's Zuidwestelijke Delta en West-Brabant zijn gestart.
Het komende schooljaar laten we weer ca 450 leerlingen kennis maken met de bedrijven en kennisinstellingen die de regio rijk is. Zij gaan meedenken aan de uitdagingen waaraan gewerkt wordt binnen het netwerk van innovatiecentrum Delta Agrifood Business (DAB). Jongeren kunnen hierdoor ervaren dat zij zélf kunnen bijdragen aan hun eigen duurzame toekomst en leren hun weg te vinden binnen het lokale studie- en werkveld.
Programma
In deze uitvoering van het Young Innovators programma krijgen leerlingen inhoudelijk les over de (voedsel)innovatie, de eiwittransitie en relateren hun eigen krachten aan toekomstgerichte studies en beroepen.

Daarna volgt de Young Climathon, een intensieve dag waarin leerlingen ontdekken, onderzoeken en oplossingen bedenken voor casussen die bedrijven aan hen voorleggen. Aan het eind van de dag presenteren ze hun oplossingen voor een deskundige jury en vertegenwoordigers van de casushouders.
In de aftermovie na de Climathon in juni 2024 delen leerlingen, docenten en casushouders hun ervaringen. Klik hier om de aftermovie te bekijken.
Belangstelling?
Doet jouw school (VO/HO) ook al mee? Als je belangstelling hebt om ook jouw leerlingen of studenten een Young Innovators programma te bieden: Stuur dan een mail naar teamcoördinator Young Innovators Marjolein Pijper: marjolein.pijper@stichtingtechnotrend.nl. Let's make it work!
Partners
In dit project werken we samen met gemeente Bergen op Zoom en Delta Agrifood Business (DAB).
Dit project geeft vorm aan het thema Duurzaam Voedsel en Eiwittransitie.
