Climate-KIC Young Innovator Programma

Het Young Innovator Programma valt binnen Education for Sustainable Development en heeft als doel om bewustwording te creëren onder jongeren, hen te leren omgaan met fundamentele veranderingen en te leren innoveren voor effectieve klimaatoplossingen. Vaardigheden zoals interdisciplinair denken, systeemanalyse en complexe probleemoplossing zijn hierin erg belangrijk.

Toolbox

Dit klinkt moeilijk, maar gelukkig zijn er experimentele tools die dit aanmoedigen. De experimentele tools komen uit de Visual Toolbox for Systems Innovation van Climate-KIC en zijn aangepast om in het voortgezet onderwijs te worden gebruikt als logische methode voor probleemoplossing bij verschillende uitdagingen binnen en buiten het curriculum. De tools creëren een actiegerichte leeromgeving en moedigen innovatief en ondernemend denken aan. Real life bedrijfscasussen worden gebruikt om klimaatuitdagingen uit de directe omgeving te weerspiegelen.

logo Climate-KIC

YIP op scholen

In het Young Innovator Programma 2019 zullen deze tools in het najaar van 2019 worden gebruikt tijdens vier lessen binnen de SIP op scholen in Amersfoort en Utrecht. Scholieren worden gestimuleerd de uitdagingen systemisch aan te pakken. Zij zullen deze casussen uitwerken en analyseren, en innovatieve oplossingen onderzoeken waaraan zij ook kunnen bijdragen.

Tijdens het Young Innovator Programma is een samenwerking tussen scholen, bedrijven, organisaties en gemeenten van belang, om een blijvend effect te creëren. 

In 2017 en 2018 is het onderwijsprogramma School Innovator Programme (SIP, voorheen bekend als Green Innovation @ Schools) in verschillende Europese landen geïmplementeerd. In die jaren heeft Stichting Technotrend ook de eerste Young Climathons georganiseerd. De SIP en de Young Climathons zijn beide onderdeel van het Europese programma Climate-KIC, Europa’s grootse public-private innovatiepartnerschap gefocust op klimaatinnovatie voor klimaatverandering, mitigatie en adaptatie.

Belangstelling of vragen?

Lees meer over het Young Innovator Programma 2019.

Meer weten over het onderwijsprogramma en de onderwijsdoelen, wilt u een bedrijfscasus insturen, uw school aanmelden of op een andere manier meedoen? Neem contact met ons op via het formulier hieronder!

Meer weten over de Climate-KIC Young Innovator Programma ? Neem contact op!

Neem contact op