juli 2022: CJP-cultuurkaart besteedbaar aan projecten Stichting Technotrend

1 juli 2022 - De stichting CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) heeft Stichting Technotrend goedgekeurd als acceptant van de CJP-cultuurkaart voor scholen. Dit betekent dat VO- en (vanaf september 2022) MBO-scholen met het Cultuurkaartbudget kunnen betalen voor de programma's en projecten die ze bij Stichting Technotrend afnemen!

Wat is de Cultuurkaart?

Vrijwel iedereen kent wel het Cultureel Jongeren Paspoort. Dat is al sinds de eerste jaren '60 de pas waarmee jongeren (tot 30 jaar) korting krijgen op de toegang van allerlei culturele activiteiten.

logo CJP

De Cultuurkaart is er specifiek voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs. Met de Cultuurkaart voor Scholen kunnen scholen culturele activiteiten boeken bij instellingen die bij CJP zijn aangesloten. Docenten kunnen een klassikale activiteit boeken – zoals een workshop.

Lees meer over de Cultuurkaart.

Hoe werkt de Cultuurkaart?

Het Cultuurkaart-budget is opgebouwd uit het tegoed dat beschikbaar wordt gesteld door het Ministerie van OCW (€ 5,25 per leerling) en het budget dat de school zelf beschikbaar stelt (€ 10,50 per leerling). Voor sommige scholen is er ook een bijdrage vanuit de gemeente. Met het Cultuurkaart-budget betaalt de school of de leerling activiteiten die door culturele organisaties worden aangeboden.

CJP beheert het totale Cultuurkaart-budget dat beschikbaar is gesteld om aan cultuuronderwijs uit te geven. Scholen bepalen zelf voor welke culturele activiteiten het budget wordt uitgegeven. De boeking en betaling verloopt via het Cultuurkaart-platform: partners.cjp.nl. Hier kunnen culturele organisaties ook gegevens beheren, weborders aanmaken en inzicht krijgen in alle financiële transacties.

Lees meer over CJP Educatie.

 

whiteboard

Neem contact op