Young Climathon op Spieringshoek

Wil je ook een kijkje nemen op een Young Climathon?

Van 9 tot 19 november voerden we op 7 scholen Young Climathons uit! Leerlingen van scholen in Utrecht, Amersfoort, Schiedam, Amsterdam en Zeist doken intensief op de challenges die verschillende echte opdrachtgevers aan hen hadden voorgelegd.

Op 12 november 2021 waren we bij Spieringshoek in Schiedam. We maakten een korte videoreportage van de leerlingen in actie. Je ziet hier 20 leerlingen in vijf teams werken aan een complex vraagstuk over klimaatadaptatie. Opdrachtgever Rotterdams Weerwoord heeft de leerlingen van Spieringshoek uitgedaagd om een ontwerp te maken van een plein in Rotterdam dat toekomstbestendig moet worden. Dit houdt in dat de leerlingen hebben nagedacht over extreme regenval, hittestress, biodiversiteit en natuurlijk de bewoners rondom het plein. Door middel van verschillende canvassen leren ze het probleem eerst te analyseren om daarna met spectaculaire ideeën te komen.

Kijk hier hoe de leerlingen hieraan werkten:

Young Climathon canvas
Klik hier of op de afbeelding om de video te bekijken.

 

 

 

 

 

 

Met dank aan:

De Young Climathons zijn mede mogelijk gemaakt door Climate-KIC, Fonds 21, Rabobank, Rotterdams WeerWoord en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. We bedanken hen hartelijk voor de ondersteuning en begeleiding!

logo EIT Climate-KIC en EU  logo Fonds 21  logo Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard   logo Rotterdams Weerwoordlogo Rabo  

detail gevel Spieringshoek

Neem contact op