Young Climathons 2020 van start!

logo Young Innovators en Climate-KIC met EU20 oktober 2020 - Twee scholen in Amsterdam hebben het spits afgebeten met de eerste Young Climathon in 2020. Bij de Bredero Mavo in Amsterdam-Noord doen maar liefst 98 leerlingen mee, verdeeld over 20 teams. Drie teams met in totaal 12 leerlingen van Spring High in Nieuw-West gaan ook de challenges aan. Ze krijgen echte uitdagingen voorgeschoteld waarvoor ze een oplossing voor moeten bedenken.

De teams van Bredero Mavo werkten aan de casussen van ‘Circulaire Textiel’ (eigenaar: Gemeente Amsterdam) en Mobiliteit van de Toekomst (eigenaar: Klaas Bosma, oprichter MOPLA).

De teams van Spring High beten zich vast in de de casussen van ‘De Stadsdonut in de Sierpleinbuurt’ (eigenaar Bewonergroep Xperiment Sierpleinbuurt) en ook in de Circulaire Textiel.

De opdrachtgevers hebben de uitdagingen in korte video's in beeld gebracht. De leerlingen werden gecoached vanuit Klimaat Gesprekken en Stichting Technotrend. Ook was er een textiel-expert Freek Groot, eigenaar van Eco-Made en Young Made.

De scholieren haalden onder de kop 'Brainstormen over morgen' de digitale editie voor Amsterdam-Noord van de Rodi-krant.

Projectcoördinator Annemarie Voorsluys presenteerde de kleding-challenge tijdens een event over duurzame kleding in Pakhuis De Zwijger. Kijk de presentatie hier terug.

De komende maand zijn er nog meer Young Climathons. Hou deze site in de gaten!

De Young Climathons zijn een onderdeel van Young Innovators 2020. Dit programma wordt ondersteund door EIT Climate-KIC, een Europees kennis- en innovatienetwerk dat werkt aan de transitie naar een CO2-vrije economie.

leerlingen aan het werk bij Young Climathon

Neem contact op