Mei/juni 2021: Duurzame technieklessen op Amsterdamse scholen

18 mei 2021 - Vanaf deze week krijgen leerlingen van Amsterdamse vmbo-scholen lessen in duurzame techniek. De jongeren gaan de komende weken ontdekken hoe techniek en technologie een rol spelen in het verduurzamen van de stad. De energietransitie waar de stad mee bezig is, staat hierin centraal.

leerlinge aan het werkDe lesreeks ‘Duurzaam Amsterdam’ bestaat uit zes lessen op school, een excursie en een praktijkopdracht bij een van de vakopleidingen van het MBO. De energietransitie wordt tastbaar voor de jongeren in de energieopwekking, duurzaam bouwen en de overstap naar elektrisch vervoer. In de rol van energie-detectives gaan de leerlingen ook thuis op onderzoek uit naar het eigen energieverbruik en mogelijkheden voor besparing. Het programma start met een videoboodschap van burgemeester Halsema. Ze spreekt jongeren rechtstreeks toe en zegt dat “er heel veel handige en slimme meisjes en jongens nodig zijn om Amsterdam, heel Nederland en de wereld duurzaam te maken”.

banners Techcampus

In mei 2021 starten 7 vmbo-klassen met dit programma. Vanaf volgend schooljaar is het beschikbaar voor alle 20 vmbo-scholen in Amsterdam. Een vergelijkbaar maar korter programma wordt aangeboden voor alle basisscholen in Amsterdam.

Lees meer over het project.

Techcarrousel Energietransitie is een project in samenwerking met

logo techcampus  logo STO

burgemeester Halsema spreekt leerlingen toe

Neem contact op