Online kick-off Young Innovators 2021

Op 25 maart 2021 kwam een groot deel van het Young Innovators netwerk en oud-deelnemers (scholieren!) online samen in de kick-off voor 2021. Samen blikten de deelnemers terug op de activiteiten van de Young Innovators in 2020. Op basis van de ervaringen keken ze ook vooruit naar de doelen voor de (nabije) toekomst.

Read the Kick off report in English.

Het was een leerzame en inspirerende middag vol met presentaties, pitches en break-out rooms. Aan het begin greep coördinator Annemarie Voorsluys de gelegenheid aan om namens het team van Young Innovators dank uit te spreken voor de flexibiliteit van de docenten en challenge holders. Ze hebben enorm veel inzet gepleegd om het programma in 2020 aan te passen aan de eisen van de pandemie.

Duidelijk is ook dat het team in 2021 onze gedeelde missie zal blijven nastreven: toekomstige generaties in staat stellen om een koolstofvrije economie tot stand te brengen door onderwijs over klimaatverandering te mainstreamen.

Tijdens de tweede helft van de kick-off kreeg iedereen in breakout rooms de kans om ideeën te delen over verschillende thema’s. Deze gesprekken leverden inzichten op die we vertaalden naar de volgende actiepunten:

  • Streef ernaar om studenten kennis te laten maken met de competenties en het netwerk dat nodig is om zelf actie te ondernemen.
  • Ga verder dan de beperkingen van disciplines en combineer perspectieven om een ​​holistisch begrip van het probleem en de oplossingen te krijgen.
  • Geef leerlingen vanaf een vroeg stadium de kans om hun voorkeur uit te spreken over de uitdagingen die ze willen aanpakken.

Het team bedankt alle deelnemers voor de tijd die ze hebben genomen om mee te doen. De input stelt het team zeer op prijs. Het team hoopt dat de deelnemers even enthousiast zijn geworden over het potentieel van Young Innovators in 2021 als dat het team zelf is. Mede dank zij de nieuwe ideeën en feedback belooft Young Innovators 2021 in het najaar een nog groter en beter programma te worden!

Nieuwe en/of aanvullende ideeën zijn nog steeds hartelijk welkom! Aarzel niet om contact op te nemen met een van de teamleden!

Young Innovators wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo EIT-CKIC+EU

young innovators in actie

Neem contact op