ICEY: Innovative Circular Economy specialisation for the Young Innovators program​

Read this text in English.

In het project ICEY​ (Innovative Circular Economy specialisation for the Young Innovators program​) ontwikkelen we een toolkit voor het organiseren van Young Innovators programma's met een focus op Circulaire Economie (CE).​ De toolkit wordt in 3 talen opgeleverd en bestaat uit een handboek om docenten te trainen, een lesplan rond CE met beoordelingsmaterialen en specifieke methoden om delen van Young Innovators programma's te organiseren.

Aanleiding tot dit project is de herhaalde vraag van stakeholders tijdens de uitvoering van het Young Innovators programma in de afgelopen jaren om meer diepgaand op Circulaire Economie te focussen. Ook bij bedrijven blijkt deze behoefte te bestaan.

De toolkit wordt in 2 pilots in de schooljaren 2023-2024 en 2024-2025 internationaal (in Nederland en Hongarije) uitgetest. Een pilot bestaat uit 2 docententrainingen, 2 School Innovators programma's en 1 Young Climathon. Per ronde willen we 25 docenten en 500 leerlingen bereiken. Daarnaast willen we 24 SME's betrekken als casushouders bij de Young Climathons.

Doelen

  • Het Young Innovators Programma doorontwikkelen en uitbreiden met de veelgevraagde CE-specialisatie​
  • Europese jongeren meer begrip, kennis en skills bieden over CE​
  • Vergemakkelijken van de uitvoering van Young Innovators programma's door partners (ook internationaal)​
  • Meer duidelijkheid en tools bieden aan docenten
  • Uitbreiden van het netwerk van scholen, partnerorganisaties en andere geïnteresseerden, nationaal en internationaal
  • Bereiken van 1000 studenten en 50 docenten (internationaal)​.

Planning

  • Januari - september 2023: ontwikkeling inhoudelijk materiaal
  • September - december 2023: 1e pilotronde
  • 2024: 2e pilotronde

Na afloop van het project (en finetuning na 2 pilotrondes) zullen de materialen in het Engels beschikbaar worden gemaakt via het Erasmus+ platform, zodat ook andere organisaties er gebruik van kunnen maken om internationaal Young Innovators programma's te organiseren.

Geïnteresseerd in het ICEY toolkit materiaal?

Het materiaal voor het Circulaire Economie Young Innovators programma wordt in de loop van 2024 beschikbaar gesteld in het Nederlands, Hongaars en Engels. Geïnteresseerd om de toolkit te ontvangen? Stuur een mail naar projectleider Laura Wolf.

Heb je belangstelling om met je school mee te doen aan de pilot?

Bent u met uw school of klas geïnteresseerd om één van de eersten te zijn waar de Circulaire Economie specialisatie van het Young Innovators programma wordt uitgevoerd? Het Young Innovators team kijkt graag met u naar de mogelijkheden. Stuur een mail naar projectleider Laura Wolf.

Partners

Stichting Technotrend werkt in dit project samen met de Hongaarse partners Centre for Systems Innovation (CSI), Milestone Institute en EIT Climate KIC Benelux.

Dit project wordt ondersteund door het Europese fonds Erasmus+.

logo Erasmus+

 

illustratie van lineaire naar circulaire economie

Neem contact op