Gasvrij thuis Overvecht 2021

Leerlingen van zeven klassen van basisscholen in Utrecht Overvecht nemen in het najaar van 2021 deel aan het lesprogramma Gasvrij Thuis. Dat gaat over het afkoppelen van woningen van het gasnet. De leerlingen krijgen op school lessen over elektriciteit, gas en warmte, energiebesparing en klimaatverandering. Met een buitenschoolse activiteit bezoeken ze een modelwoning van Gasvrij Thuis in de wijk. De leerlingen zullen ook in hun eigen huis kijken naar het energiegebruik met hulp van de Energiebox. De energiebox is een doos met allerlei energiebesparende tools. Je kunt de energiebox gratis aanvragen bij de Gemeente Utrecht.

De eerste ervaringen met (de pilot van) het lesprogramma in het najaar van 2020 waren heel goed! Leerlingen hebben er veel van geleerd. Docent is Eline Koelen. Lees het interview met Eline.

Energietransitie

Het programma sluit aan bij de transitie naar aardgasvrije woningen in Overvecht en bij beroepsbeelden van leerlingen over banen in de energietransitie. Met het programma willen we ook energiebesparing thuis stimuleren.

In het nieuws

RTV Utrecht legde in november 2020 uit wat de bedoeling is: 'Overvecht moet aardgasvrij worden met warmtepomp of stadsverwarming'.

leerlingen met buizen

Neem contact op