22 november: Indonesische belangstelling voor Scholen als EnergieAmbassade in de Wijk

Voor het project Scholen als EnergieAmbassade in de Wijk is belangstelling uit Indonesië. Aangezien energietransitie ook een van de doelstellingen is van de bilaterale samenwerking tussen Indonesië en Nederland, heeft Yanti Kusumanto (TYK onderzoek & actie consulting) in samenwerking met directeur Patrick van der Hofstad (Stichting Technotrend), directeur Sylvia Tigchelhoff (Basisschool Hoge Raven in Utrecht) en onderzoeker Thomas Hoppe (TU Delft) een bijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst werd bijgewoond door vertegenwoordigers van PLN (het Indonesische nationale elektriciteitsbedrijf), de Indonesische ambassade in Den Haag, ECADIN (Energy Academy Indonesia) en de Indonesische school in Den Haag.

Het project betrekt scholen en het ecosysteem (leerkrachten, leerlingen, ouders, buurt, lokale gemeente, lokale winkels en ondernemers) bij de energietransitie. De uitvoering van het project in 2018-2019 heeft geresulteerd in een inzichtelijke integrale aanpak voor een op de gemeenschap gebaseerde energietransitie. De bijeenkomst was bedoeld om het concept uit te leggen en te laten zien hoe het is geïmplementeerd bij Hoge Raven.

Het plan is om een soortgelijk project te realiseren in Jakarta en Oost-Nusa Tenggara (NTT) door een Indonesisch-Nederlands consortium. De financiering voor projectuitvoering is voorgesteld aan Nederlandse en Indonesische onderzoeksbureaus. Er zijn tijdens de bijeenkomst ook andere financieringsbronnen ter sprake gekomen, zoals de CSR- of innovatiebudgetten van PLN.

(Bewerking van artikel van Wati Chaeron, Belindomag).

leerlingen presenteren Scholen als Energieambassade voor Indonesische gasten

Neem contact op