21 november: Open les Circulaire Economie en Systeemdenken door Challenge-based leren

Ben je (of ken je -> delen vinden we fijn!) een (economie) docent op een middelbare school?

In de Week van het Economieonderwijs bieden we op dinsdag 21 november 2023 van 16:00 - 17:30 uur een online Open les:

Circulaire Economie en Systeemdenken door Challenge-based leren

Tijdens onze open les laten we je graag een voorbeeld zien van wat wij in het kader van Circulaire Economie ontwikkeld hebben, en dus wat wij aanbieden als projectmateriaal aan scholen in Nederland. We geven een aansprekend voorbeeld van een Circulaire Economie project dat we, in samenwerking met lokale actoren zoals de gemeente en lokale ondernemers, dit najaar uitvoeren op scholen in Haarlem. We laten je zien hoe en met welke lesmethodes en strategieën je jongeren kunt motiveren om zélf het heft in handen te nemen en duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan.

Lees meer en meld je aan

Deelnemende docenten kunnen na het evenement een gratis introductieles (powerpoint + lesplan) krijgen over het thema circulaire economie. Met deze les laat je je leerlingen kennismaken met het verschil tussen lineaire en circulaire economie en laat je ze op een leuke, interactieve manier bewust worden van de verschillende levenscycli en impacts van een product. Onderdeel van de les is een concrete opdracht: een canvas tool waarmee de leerlingen in groepjes gaan nadenken over de levenscyclus van een product. De les is direct bruikbaar in de klas en dient als een interactieve introductie op het onderwerp Circulaire Economie, die de nieuwsgierigheid en eigenaarschap van leerlingen triggert.

Belangstelling?

Ben je geïnteresseerd in hoe je het thema Circulaire Economie op een aansprekende manier kan doceren in bovenbouw HAVO/VWO? Hoe je leerlingen handelingsperspectief kunt bieden ten aanzien van grote uitdagingen op gebied van economie en duurzaamheid? Hoe je dit zelf kunt doen, of hoe wij dit uit handen kunnen nemen? Kom dan naar onze activiteit en doe volop  inspiratie op om het onderwerp Circulaire Economie op een hands-on, activerende en interactieve manier aan leerlingen aan te bieden!

Klik hier om op de website van de Week van het Economieonderwijs meer te lezen en je aan te melden.

Komt deze datum of tijd je slecht uit? We bieden op 23 november, 13:15 - 15:00 uur een live workshop over dit onderwerp op de Universiteit van Amsterdam.

Dit is een activiteit van het team dat het Young Innovators programma uitvoert.

cartoon the economy is doing well

Neem contact op