14 maart: Klimaatalarm

Klimaatmars 2021 organiseert op 14 maart 2021 een landelijk klimaatalarm. "De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten, in binnen- en buitenland? Of kiezen we nu voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende drinkwater?

Het coronavirus laat duidelijk zien dat snel en daadkrachtig handelen nodig is om een crisis te bestrijden. Vlak voor voor de landelijke verkiezingen willen we aan heel Nederland en het kabinet duidelijk maken dat we nu moeten kiezen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Laten we de miljardensteun die is vrijgemaakt voor de coronapandemie gebruiken om Nederland eerlijker en groener te maken."

Klimaatalarm

Om het alarm tijdens de coronacrisis veilig en effectief te laten horen, organiseert klimaatmars het alarm op verscheidene locaties door heel Nederland. Het is een stilstaande klimaatmars waar de deelnemers op 1.5 meter afstand van elkaar blijven. In elke stad is een leuk en divers programma met sprekers, zie de pagina van de desbetreffende stad. In alle steden zullen tegelijkertijd om 15.00u de noodklokken luiden voor het klimaat!

Lees er meer over op de site van Klimaatalarm 2021.

demonstratie met mondkapjes

Neem contact op