Studenten Koning Willem 1 College werken aan duurzame mode

24 april 2023 - Van 17 tot 21 april hebben mode-studenten van het Koning Willem I college in Den Bosch onze Climate Action Academy for Sustainable Fashion gevolgd. Elke dag kregen ze een nieuwe module te doen. Zo maakten de studenten kennis met onderwerpen als klimaatactivisme, duurzaamheidsclaims van fast fashionketens tot regeneratieve mode. Ook waren er inspirerende gastsprekers aanwezig, waaronder Colien Langerwerf, Suzan Jacobs en Ellen Haeser.

Op de laatste dag hebben de studenten indrukwekkende ideeën gepresenteerd voor een jury, zoals het ontwerpen van een recycle box voor het snij-afval, het opzetten van een duurzaam ondernemerschap-idee voor een kado-lijn en het samenwerken met de koksschool en de agrarische opleiding om natuurlijk restmateriaal te gebruiken voor stoffenontwerp en -productie.

kledingrek  presentatie say yes

Onze collega's Ester Klein Hesselink, Floor Pekelharing en docent Simone Ruig hebben de studenten tot deze mooie resultaten begeleid. We hopen natuurlijk dat de opleiding deze prachtige ideeën daadwerkelijk tot uitvoering brengt.

We bedanken de juryleden en alle gastsprekers voor hun bijdrage aan het succes van deze dag!

Wil je ook met je studenten werken aan duurzaamheid?

We kijken ernaar uit om meer MBO-studenten bewust te maken van de mogelijkheden om in hun vak te verduurzamen! We willen daarom deze reeks en ons aanbod graag uitbreiden naar meer mode-opleidingen en andere MBO-sectoren! Als je meer wilt weten over deze lessenreeks, neem dan gerust contact met ons op. We delen graag meer informatie en ervaringen over dit programma en kunnen het aanpassen naar jullie behoeften. Stuur een mail naar het team MBO: mbo@stichtingtichnotrend.nl. Of via het formulier onderaan de pagina.

jury beoordeelt de presentatie van studente

Neem contact op