Natuur & Techniek Groenland - Brede School Overvecht

In het voorjaar van 2022 geeft Stichting Technotrend op 6 basisscholen in Utrecht-Overvecht het lesprogramma Groen & Energie. Dat is een lessenserie over kringlopen in de natuur, klimaat en CO2, energie en duurzame energie. Elke school mag zelf een selectie maken uit het programma, zodat het programma mooi aansluit op het vaste curriculum.

Natuur als leerschool

In dit programma leren de leerlingen hoe planten hun zaadjes verspreiden en hoe uit deze zaadjes weer nieuwe planten groeien. Natuurlijk gaat het ook over de seizoenen en hoe in de herfst allerlei (bodem)diertjes het afval van bomen en planten opruimen. In de lessen gaat het er ook over hoe dieren zich met veren en vachten isoleren tegen de kou. Hier leggen we de koppeling met hoe wij als mensen onszelf proberen te isoleren, met kleding of door hoe we ons huis onderhouden.

De leerlingen gaan experimenteren met het zuiveren van water en met opwekken van energie. Zo komen ze spelenderwijs veel te weten en leren ze dat het belangrijk is om goed op de natuur te passen. Veel scholen kiezen dan ook voor de les waar we dit met elkaar direct in praktijk brengen: samen afval opruimen in de wijk en rondom de school.

Dit project is onderdeel van de Brede School Overvecht. In het najaar hebben we op de andere 6 basisscholen deze lessen aangeboden.

scholieren ruimen zwerfafval

Neem contact op