Onderzoeksresultaten Transformation Through Imagination

Goed nieuws! We hebben mooie resultaten te delen uit ons onderzoek ‘Transformation Through Imagination’.

In een recent onderzoek onder 10.000 jongeren in 10 landen gaf 75% aan angstig te zijn voor wat de toekomst hen zal brengen. Deze klimaatstress onder jongeren is een groeiend probleem.
Samen met @lisettevanbeek en @sanderthomaes van de #UniversiteitUtrecht hebben we een actieonderzoek gedaan en gesproken met docenten, leerlingen, kunstenaars en onderwijsspecialisten. Het onderzoek heeft vier kerninzichten opgeleverd die docenten kunnen inspireren om de toekomst in de klas te brengen.

  1. Er is een vicieuze cirkel tussen dystopische toekomstbeelden, klimaatstress en een gebrek aan handelingsperspectief
  2. Betere aansluiting van het onderwijs bij de belevingswereld en belangen van jongeren kunnen zorgen voor een groter handelingsperspectief
  3. Van kennisoverdrager naar ondersteunende coach: een andere rol van de docent kan helpen om klimaatstress tegen te gaan en meer handelingsperspectief te bieden
  4. Methoden die de natuurlijke creativiteit en verbeeldingskracht van jongeren stimuleren, kunnen helpen om een hoopvolle toekomst te verbeelden.

Wij roepen op om verbeelding van de toekomst in te zetten om jongeren en docenten juist in hun kracht te zetten. De kracht van verbeelding is een groot goed: verhalen inspireren en zetten aan tot actie. De uitdagingen waar we voor staan zijn niet op te lossen met de bekende paradigma’s van groei en geld. Echte verandering brengen mensen die zich verbinden aan een sterk beeld van een schone, groene en leefbare toekomst voor iedereen.

De kerninzichten worden uitgelegd en toegelicht in de hier te downloaden interactieve docentenhandleiding of brochure met de onderzoeksresultaten en duik in de wereld van het toekomstdenken.

Heb je belangstelling om hier meer over te weten!? Op 23 maart 2022 organiseert Stichting Technotrend een livecast samen met #NADO en #TeachersforClimate.
Volg deze organisaties voor meer nieuws en aanmelding.

partners onderzoek TTI
Design door @Frank Goethals

 

cover brochure TTI-resultaten

Neem contact op