November 2021: Themaweek SDG's bij ROC TOP

Van 22 - 26 november 2021 organiseerde ROC TOP in Amsterdam een inspirerende en pragmatische week over duurzaamheid. 263 studenten van 14 verschillende opleidingen beten zich vast in de Sustainable Development Goals (SDG's). Ze gingen 3 tot 5 dagen aan de slag met een concrete SDG-challenge van een bedrijf. Ze werkten als creatief en duurzaam adviesbureau voor een duurzame koploper of juist voor een bedrijf dat de ambitie heeft om te gaan verduurzamen.

En dat deden ze heel verdienstelijk! Aan het einde van de week kwamen zij met echte oplossingen voor Amsterdam. Ze bedachten oplossingen voor verschillende vragen, zoals:

  • Hoe zorg je ervoor dat afval scheiden op de werkvloer leuk wordt?
  • Hoe worden wijnkurken meer circulair?
  • Hoe zorg je voor meer gendergelijkheid?
  • Wat zijn oplossingen om stereotypevorming binnen een kinderdagverblijf tegen te gaan?

 

sdg-tegels NederlandsSustainable Development Goals

In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 doelen opgesteld als nieuwe mondiale ontwikkelingsagenda voor 2030. Dat zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, of Global Goals).

ROC TOP themaweken duurzaamheid en circulariteit

ROC TOP wil duurzaamheid en circulariteit rechtstreeks in het DNA van Amsterdamse mbo-studenten brengen. Dit begint met het bewustzijn onder zowel studenten als docenten op deze gebieden vergroten. ROC TOP is ervan overtuigd dat kennis essentieel is voor een transitie ‘van denken naar handelen’. Met twee themaweken wordt er gewerkt aan bewustwording onder studenten en docenten over de thema’s duurzaamheid en circulariteit. Studenten gaan in de themaweken aan de slag met echte casussen van bedrijven, zo zoeken zij oplossingen en presenteren zij aan het einde van de themaweek hun advies aan deze organisaties. Zo maakt ROC TOP samen met haar studenten, maar ook met zijn partners, concreet werk van meer duurzaamheid en circulariteit in Amsterdam.

De week is tot stand gekomen met subsidie vanuit de MBO Agenda (de Gemeente Amsterdam). De week werd voorbereid en begeleid door Stichting Technotrend.

logo ROC TOP Duurzaam

Neem contact op