Najaar 2019: School Innovator lessen in Bilthoven, Utrecht en Zeist

logo Young Innovators en EIT Climate-KICDe School Innovator lessen zijn 18 september 2019 gestart op De School van HIP in Bilthoven en 19 september op de International School Utrecht. Later in september voeren het St. Bonifatiuscollege in Utrecht en het Christelijk Lyceum in Zeist de School Innovator lessen uit. In totaal doen maar liefst 280 scholieren mee! Tijdens de lessen worden de scholieren klaargestoomd voor klimaat-actie: thema's zoals circulaire economie, biodiversiteit, watermanagement en energietransitie komen aan bod. Aan deze thema's zijn echte klimaatcasussen gelinkt die zullen worden opgelost vanuit systeeminnovatie.

Om innovatief en ondernemend te leren denken zullen de scholieren oefenen met Climate-KIC-lesmaterialen. Ze passen de nieuw geleerde vaardigheden toe tijdens de Young Climathons in Utrecht (31 oktober 2019) en Zeist (12 november 2019) op echte klimaatcasussen van onder andere Tiny House 4 Amersfoort, Vrumona, Utrecht Natuurlijk en Rathenau Instituut.

Wil je up-to-date blijven, aanwezig zijn en/of meedoen tijdens de Young Climathons? Laat het ons weten via annemarie.voorsluys@stichtingtechnotrend.nl

Young Innovators in Europa

Young Innovators speelt zich af in verschillende Europese landen, maar ook daarbuiten. Wil je graag meer lezen? Kijk voor meer informatie op de internationale website van Young Innovators.

Het Young Innovators programma wordt ondersteund door EIT Climate-KIC.

logo EIT Climate-KIC met EU-vlag

promotiestand Young Climathon

Neem contact op