Met digitale innovaties klimaateducatie verbeteren: TEDDY Webinar en Toolkit

Op 22 februari 2023 organiseerde Stichting Technotrend samen met de internationale samenwerkingspartners in het TEDDY-project een webinar om te delen wat zij de afgelopen twee jaar hebben geleerd over hoe digitale innovaties klimaateducatie kunnen verbeteren.

Hierin presenteren we onze bevindingen van de afgelopen 2 jaar en geven we handvatten voor hoe ngo’s en scholen die bezig zijn met duurzaamheidsonderwijs digitale middelen kunnen inzetten.

Groene en digitale vaardigheden zijn sleutelfactoren om de klimaatverandering het hoofd te bieden. Hoe kunnen deze het beste worden geïntegreerd in het onderwijs om de jonge generaties te helpen om de ecologische transitie die we nodig hebben te begrijpen en te leiden?

Het webinar is bestemd voor docenten van alle onderwijstypen, vooral het Voortgezet Onderwijs (VO), en verder voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van digitale middelen om (duurzaamheids)onderwijs te versterken.

webinar screen 1
Je kunt het Engelstalige webinar HIER terugkijken (ca 1u 26 min).

TEDDY Toolkit voor digitale en groene vaardigheden in de klas

Deze Engelstalige toolkit biedt een overzicht van hulpmiddelen en vaardigheden voor leerkrachten die de voordelen van digitaal onderwijs voor onderwijs over klimaatverandering willen toepassen. Het biedt richtlijnen voor de belangrijkste tools die kunnen worden gebruikt in je onderwijspraktijk. Dit menu met tools is gecompleteerd met een leerproces gebaseerd op klimaatuitdagingen waaraan kan worden gewerkt over verschillende onderwerpen en verschillende leerruimtes.

De toolkit kun je HIER downloaden.

Partners

Deze Toolkit is ontwikkeld door de samenwerking tussen de volgende internationale partners:

Zij geven gezamenlijk leiding aan het project om docenten en opvoeders over de hele wereld te ondersteunen in het eigen maken van digitale en groene vaardigheden.

TEDDY staat voor Teacher's Experiential Development of Digital skills through the Young innovator's programme.

Mogelijk gemaakt door:

Het project wordt ook ondersteund door Climate-KIC Young Innovators en wordt gefinancierd door Erasmus+, het fonds van de Europese Unie.

logo Erasmus+        logo EIT Climate KIC

TEDDY toolkit scherm

Neem contact op