juni 2022: Leerlingen Globe maken escape box voor Castellum

16 juni 2022: Het programma Circular Skills, dat twee jaar geleden is opgezet, heeft weer een mooi resultaat opgeleverd! Dit jaar bouwden acht leerlingen van het Globe College in Utrecht een circulaire Escape Box voor het Castellum Hoge Woerd, het museum over de Romeinen in Utrecht Leidsche Rijn. Het museum is gevestigd in een circulair pand. De leerlingen hebben in de lessen hierover geleerd zodat ze dit konden opnemen in hun Escape Box.

Castellum gevel

Ze denken hierbij na over wat er circulair aan dit alles is. Tom van GameKnights nam de leerlingen mee in het nadenk- en ontwikkelproces over wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van zo’n spel. Dat is best een uitdaging want de leerlingen zijn met hun gedachten al veel bij de zomervakantie.

whiteboard brainstormRaadsels

Half juni 2022 heeft het geheel vorm gekregen. De leerlingen hebben spullen gezocht en gevonden bij de kringloopwinkel in de buurt. Die worden gebruikt om de puzzels en raadsels mee te maken. Door gemeenschappelijk te brainstormen komen ze uit op de meest interessante raadsels: een vogel die ergens naar toe kijkt en een sleuteltje dat je ergens uit kan halen. Of moet het een briefje zijn met een code waarmee je de koffer kan openen? En wat doen we met die Romeinse cijfers?

Duurzame aspecten

Utrecht Natuurlijk, een van de partners van Castellum Hoge Woerd, heeft de casus ingebracht en gezorgd dat de leerlingen bij hun verkenning van Castellum Hoge Woerd de circulaire aspecten beleefden (energie, bouwmateriaal, stadsboerderij, erfgoed e.d.). Utrecht Natuurlijk wil juist deze duurzame aspecten van het gebouw graag delen met het publiek.

Spel voor bezoekers

Eind juni leveren de leerlingen het spel op aan Utrecht Natuurlijk. De leerlingen moeten tussendoor nog een toetsweek ondergaan, maar het komt goed: ze zijn in goede handen!

bezoekers bij Romeins schipHet leukste is natuurlijk dat bezoekers van het museum binnenkort het spel ook echt kunnen gaan spelen!

Voordat ze dat kunnen, gaat de opdrachtgever de box grondig testen en bespreken met de partners. Daarna komt de box beschikbaar via Steede Hoge Woerd en/of de balie van Castellum Hoge Woerd.

 

Wil je meer weten over dit programma?  Vraag het aan Lisa Bloemers.

attributen voor het escape game

Neem contact op