Challenge Duurzaamheid in het Onderwijs

16 februari 2024 - Vier ministeries zoeken de komende maanden scholieren en studenten met briljante ideeën om hun school duurzamer te maken. Ze startten gezamenlijk de challenge Duurzaamheid in het Onderwijs

Vind je duurzaamheid belangrijk? Heb jij dé oplossing om jouw school of onderwijsinstelling groener te maken? Droom je van een school waar iedereen wordt opgeleid om bij te dragen aan een duurzame toekomst? Dan zoeken vier ministeries naar jou! De focus van de challenge ligt bij klimaat-gerelateerde onderwerpen zoals biodiversiteit, circulaire economie, energie, water en milieu. Jouw idee kan ook hieraan bijdragen. Hoe groot of klein het ook is!

Per schooltype beoordeelt een jury de ingediende ideeën. Voor de best beoordeelde zijn er geldbedragen om het idee ook op en met de school uit te voeren in het schooljaar 2024-2025.

De ideeën moeten uiterlijk 19 april 2024 worden ingediend. De prijsuitreiking is op 24 mei 2024. 

Uitgebreide informatie, alle vereisten en tijdlijn voor scholieren PO en VO en voor studenten MBO, HBO en WO.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) organiseert in samenwerking met de ministeries van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV); Infrastructuur & Waterstaat(I&W); Economische Zaken en Klimaat (EZK); de challenge duurzaamheid in het onderwijs via de interdepartementale werkgroep Duurzame School.

groen gebouw (Floriade 2022)

Neem contact op