Basisschoolkinderen in Overvecht ruimen zwerfafval op

Maart 2021 - Het Brede School programma in Overvecht biedt kinderen de kans dingen te leren die normaal op school niet aan bod komen. Stichting Technotrend verzorgt een Natuur en Techniek programma. In de lessen leren de kinderen over de natuur en over duurzaamheid.

Leren in de praktijk!

In maart 2021 waren leerlingen van basisschool De Klopvaart in Overvecht aan de beurt om les te krijgen over zwerfafval. Het grootste deel van de tijd waren de kinderen zelf aan het maken en aan het doen.

In sommige lessen gingen ze samen met de gastdocent naar buiten, zoals in de les over zwerfafval. Daarin leerden de kinderen over verschillende soorten afval, en begrijpen dat plastic niet vanzelf verdwijnt. Voor leerlingen is dat soms een eye opener: 'Dus mijn kauwgum blijft 20 jaar in het bosje liggen? Wow!'

We hebben de leerlingen onder meer verteld over hergebruik en recycling en waarom dat een goed idee is: zo wordt afval weer gebruikt als grondstof. En door zelf de wijk in te gaan om zwerfafval op te ruimen, zien de kinderen welke soorten zwerfafval op straat terecht komen. En de buurt knapt er lekker van op!

leerlingen ruimen afval op in Overvecht

Neem contact op