28 januari 2022: lancering 'Kantelpunt' op Onderwijsdag KNAG

Voormalig teamlid Marit Kreeftenberg lanceert op 28 januari 2022 samen met mede-auteurs Vince Oonk en Anouschka Porte het lesprogramma Kantelpunt, een lesmethode over duurzaamheid voor het vak Geografie in de onderbouw van havo/vwo. Ze doen dat in een workshop op de Onderwijsdag van de geografenvereniging KNAG (het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap).

Kantelpunt is "een nieuwe, door docenten geschreven lesmethode die duurzaamheid via actuele modules het aardrijkskundelokaal binnen brengt. Kantelpunt is gratis te gebruiken en werkt inmiddels samen met Tipping Point Ahead (TPA), het educatieprogramma van het Netherlands Earth System Science Centre (NESCC)."

Drie modules

"Kantelpunt vertelt in drie modules het verhaal van de klimaatcrisis, de ecologische crisis en de lineaire (niet-circulaire) structuur van onze economie. De complexe wisselwerking tussen klimaat, ecologie en economie maakt dat we dit onderwerp, langs de randen van de geografie, vakoverstijgend benaderen. Maar geografie is de basis van de methode – speciaal gemaakt voor de onderbouw in het voortgezet onderwijs. Kantelpunt is zo geschreven dat je deze in plaats van verschillende hoofdstukken uit reguliere methodes naast je reguliere boek kunt gebruiken. Maar je kunt Kantelpunt ook als een op zichzelf staand leermiddel inzetten."

Bron: Sneak preview workshop Kantelpunt.

illustratie uit methode Kantelpunt

Neem contact op