8 november 2021: Young Climathons van start

Deze week is Young Climathon week! Leerlingen van drie scholen gaan een dag lang een Young Climathon aan. Op 9 november starten 190 leerlingen van het Utrechtse UNIC met challenges van Utrecht Natuurlijk, Funghi Factory en de KNVB. 11 november nemen leerlingen van de Bredero Mavo in Amsterdam challenges het stokje over met challenges van opdrachtgevers Arcadis, Permanent Clothing en Sympany. Op 12 november ten slotte is de beurt aan 20 leerlingen in 4 teams van Spieringshoek in Schiedam. Hun challenge komt van Rotterdams Weerwoord.

Een Young Climathon kan worden gezien als ‘snelkookpan’, waarbij leerlingen één hele schooldag de tijd krijgen om een oplossing te bedenken voor een echte klimaatuitdaging van een bedrijf of een overheid – een challenge dus. Young Climathons sluiten nauw aan bij de actualiteit, bijvoorbeeld ambities van een gemeente en een duurzaam vraagstuk dat een bedrijf in de regio nog niet heeft getackeld.

Om zich voor te bereiden op de Young Climathon hebben de leerlingen al een lessenserie gehad over het klimaat, duurzaamheid, circulaire economie en systeemdenken. Na de Young Climathon krijgen de meest creatieve en doortastende teams de kans om hun oplossing verder te ontwikkelen.

Volg de oplossingen!

In de loop van de week zullen we de oplossingen delen. Volg ons en deel de resultaten! En volgende week gaan de leerlingen van nog eens 4 scholen hun tanden zetten in hun Young Climathon.

Young Innovators

Young Climathons zijn onderdeel van het programma Young Innovators voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Young Innovators wordt in Nederland uitgevoerd door Stichting Technotrend. Het Young Innovators programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21 en EIT Climate-KIC. EIT Climate-KIC is een EU-instituut voor klimaatinnovatie, dat zich richt op een versnelde overgang naar een CO2-vrije en weerbare wereld via systeemtransformatie.

   logo Finds 21  logo EIT-CKIC cofunder EU

 

leerlingen met canvas

Neem contact op