juli 2023 - Op 7 juli vond op het MollerJuvenaat in Bergen op Zoom onze inspirerende Climathon plaats. Met de leerlingen hebben we ons vol enthousiasme gericht op de verduurzaming van de voedselindustrie. Binnen dit hoofdthema werkten de VWO-4- leerlingen van het MollerJuvenaat aan creatieve oplossingen voor drie boeiende subthema's: 'eiwittransitie', 'food innovation' en 'total use'.
Een dag vol innovatie en samenwerking
We kozen voor een unieke locatie, namelijk het Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom. Hier werden de drie subthema's gekoppeld aan de organisaties Cosun, Algea-Holland en Stabican. Met trots kunnen we zeggen dat de leerlingen uitstekend voorbereid waren op deze uitdaging, dankzij de boeiende schoolinnovatorlessen en de inspirerende masterclass van Rob van Pul. De workshops die hen te wachten stonden, hebben ze met veel enthousiasme aangepakt!
Verbluffende resultaten
Het resultaat was verbluffend! Een breed scala aan innovatieve oplossingen zag het levenslicht. Zo bedachten onze leerlingen een creatieve soepproeverij om alternatieve eiwitten te promoten. Door vier verschillende soepen te maken met diverse soorten algen, konden ze subtiel, maar smaakvol het verschil proeven. Een briljant idee!
En dat was nog maar het begin. Er werden talloze andere waardevolle ideeën gegenereerd om de voedselproductie te verduurzamen. Samen toonden onze jonge innovators hun vastberadenheid om een positieve impact te maken in de wereld.
Deze leerzame dag was een groot succes voor iedereen! We zijn ontzettend trots op de betrokkenheid en creativiteit van de deelnemende leerlingen. Daarnaast willen we ook onze partners bedanken voor hun waardevolle bijdrage aan dit evenement.
Samen blijven we streven naar een duurzame toekomst in de voedselindustrie!
Young Innovators wordt mede mogelijk gemaakt door