17 december: Leerlingen Libanon Lyceum presenteren circulaire escape rooms

17 december 2021 - Leerlingen van het Libanon Lyceum Rotterdam presenteerden vandaag hun Circulaire Escape Rooms voor de opdrachtgever, Nice Developers in Rotterdam. Ze hebben de escape rooms gemaakt over SAWA, een volledig houten woongebouw met 109 appartementen dat zal worden gebouwd in Rotterdam. De opdrachtgevers waren erg onder de indruk van alle mooie Circulaire Escape Rooms en hebben ze met veel plezier gespeeld!

Een van de leerlingenteams had de situatie geschetst dat de bouwplannen van SAWA waren gestolen. De spelers moesten deze natuurlijk zo snel mogelijk vinden. Een andere Escape Room had als thema dat er een aardbeving bezig was en dat de spelers snel uit SAWA moesten ontsnappen.

Het spelen van de escaperooms was een leuk moment van verbinding tussen Nice Developers, de projectontwikkelaar van SAWA, en de leerlingen. Eerder waren de leerlingen al op bezoek geweest bij Nice om daar alles te horen over SAWA en om de toekomstige bouwplaats te bezoeken. spelers escape game leerlingen LibanonNu kwamen projectontwikkelaars  Marc en Sanne in de klas om de gemaakte games te spelen. Gelukkig kregen ze af en toe hulp van de leerlingen anders zaten ze waarschijnlijk nu nog gevangen in het technieklokaal van het Libanon! ;-)

Een echte opdracht van een bedrijf geeft telkens een extra dimensie aan het onderwijs. Het is spannend voor de leerlingen, maar het geeft ze ook veel voldoening. En de leerlingen hadden zichtbaar veel lol om te zien hoe de spelers hun breinen kraakten over de escape-raadsels die ze hadden bedacht!

 

 

 

 

Het woongebouw SAWA, ontworpen door Architectenbureau MEI, zal op heel veel manieren circulair worden gebouwd. De games moeten dit aan de speler laten zien. De leerlingen van drie vmbo-t klassen van het Libanon Lyceum Rotterdam waren begonnen op de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs. Ze hebben 10 weken lang les gekregen over circulariteit en duurzaamheid als onderdeel van het vak Technologie en Toepassing.

spelers escape room van leerlingen Libanon Lyceum

Neem contact op