17 augustus: kleine lancering Routekaart

Vandaag is in kleine kring de Routekaart Duurzaam Onderwijs gelanceerd. Meld je aan en ga aan de slag met de Routekaart Duurzaam Onderwijs - een instrument om een duurzame visie en strategie te ontwikkelen op het gebied van duurzaam onderwijs!

☀️Zonnepanelen op het dak.
?Licht uit als het lokaal leeg is.
?Afval scheiden.

Veel scholen hebben afgelopen jaren via leerkrachten als duurzame rolmodellen en door middel van duurzame voorbeelden in schoolgebouwen geprobeerd leerlingen voor te bereiden op een duurzame toekomst. Leerlingen ontdekken wat duurzaamheid is en hoe ze zelf een rol kunnen spelen in het verduurzamen van de wereld.

De urgentie van duurzaam leren doen en denken neemt toe en veel docenten en schoolleiders willen meer. Zij willen werken aan een echt duurzame school, waar zowel het schoolgebouw als het curriculum, het gedrag en de visie laten zien dat de school wil opleiden met zorg voor het milieu, het klimaat en het welzijn van mensen. Er is een groot en uiteenlopend aanbod van duurzame producten, lesmaterialen en projecten. Waar begin je? Hoe krijg je overzicht over alles wat er al is? Wat is er nodig?

‼️
Als antwoord op deze vragen presenteert de coöperatie Leren voor Morgen: de Routekaart Duurzaam Onderwijs. Dit instrument helpt schoolleiders, docenten, leerlingen, ouders, buurtbewoners en lokale ondernemers om samen een visie te ontwikkelen op wat duurzaamheid voor hen betekent, en om deze visie uit te werken in een concrete strategie met aandacht voor alle elementen van de Whole School Approach.
‼️

? Geïnteresseerd in werken met de routekaart? Mail daan@lerenvoormorgen.org
? Lees hier meer!

blinde routekaart

Neem contact op