16 juni: Innovatieve lesmethodes over klimaatverandering en de toekomst

Op 16 juni 2023 bieden Universiteit Utrecht en partners, waaronder Stichting Technotrend, een workshopdag voor docenten Voorgezet Onderwijs (met name Aardrijkskunde):

Innovatieve lesmethodes over klimaatverandering en de toekomst

Lesgeven over klimaatverandering en andere grote uitdagingen van de toekomst is een ingewikkelde opgave voor docenten. Met veldwerkopdrachten, scenariodenkopdrachten, futuring technieken en digitale tools kunnen docenten leerlingen laten nadenken over mogelijke en wenselijke toekomsten. Zo kunnen gevoelens van angst en wanhoop worden verminderd, en gevoelens van hoop en handelingsvermogen vergroten. In deze workshopdag worden verschillende best practices gedeeld die afgelopen jaren zijn ontwikkeld door verschillende docenten en lerarenopleiders in verschillende Europese landen.

Na de introductie volgen drie workshoprondes van ieder 105 minuten. Hierin worden de methodes doorgenomen en gaan de deelnemers zelf aan de slag met het maken van lesmaterialen.

De workshops zijn in het Nederlands of Engels. De dag wordt afgerond met een borrel.

Datum en tijd: Vrijdag 16 juni 9:30 - 16:15u.

Locatie: Utrecht Science Park, Viktor Koningsbergergebouw, Budapestlaan 4a-b.

Kosten en aanmelding

De deelnemersbijdrage voor de workshopdag is € 100 (incl materialen en lunch). Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers.

Meer info en aanmelding.

header innovatieve lesmethodes

Neem contact op