Waste Away Challenge

De afvalstrijd tussen de middelbare scholen

In teams gaan scholieren uit heel Nederland op een ondernemende wijze een concrete bijdrage leveren aan (zwerf)afvalvermindering. De Challenge doet, via competitie met andere scholen, een beroep op de creativiteit, de onderzoekende houding en het ondernemerschap van leerlingen.

Wat vinden de buurtbewoners, de klasgenoten en bovenal de scholieren zelf van afval op straat en afval op school dat in de verbrandingsoven belandt? Geïnspireerd en gecoacht door ondernemers die zich al jaren met afval bezighouden, bouwen de scholieren aan een business case en brengen deze tot uitvoering.

Download de flyer over de Waste Away Challenge voor meer informatie.

WAC
'De WAC stimuleert leerlingen om op een creatieve en ondernemende manier na te denken over een oplossing voor een probleem dat zij herkennen uit hun eigen omgeving. Deze herkenbaarheid zorgt voor een goede aansluiting op de belevingswereld van leerlingen en verhoogt de motivatie.'
Joshua Douma
Docent Business Class, Comenius College in Leeuwarden

De Waste Away Challenge was voor onze leerlingen een innoverende opdracht waarbij afvalproblematiek, ondernemerschap en creativiteit hoog in het vaandel stonden. Door de combinatie van deze drie is dit een uitdagende opdracht die op iedere school is aan te raden!

Jelmer Draaisma

Docent Geschiedenis en O&O aan het Gerrit Rietveld College

Waarom kiezen voor WAC?

De Waste Away Challenge is een spannende wedstrijd waarin kinderen zich bewust worden van de gevolgen die het vele afval van onze samenleving heeft op de natuur. Ze leren hoe ze kunnen meehelpen het afval te verminderen. Tegelijkertijd leren ze ondernemend en creatief te zijn.

Hoe werkt het?

Met creativiteit en ondernemerschap bestrijden leerlingen zwerfafval en stimuleren leerlingen hergebruik. Benieuwd of de WAC ook bij uw school past? Kijk dan even naar de Veelgestelde vragen voor scholen.

Meer weten over de Waste Away Challenge ? Neem contact op!

Neem contact op