Technokids Groenland

Waar komt onze energie vandaan? Wat kun je met afval? Hoe krijg je stroom van de zon? In deze serie workshops onderzoeken kinderen van 8 tot 12 jaar op creatieve wijze de huidige duurzame technieken en waar deze vandaan komen in de natuur.

In workshops onderzoeken leerlingen technische principes en de slimme oplossingen die de natuur biedt voor technische vraagstukken.

Thema: Global Goals, Techniek, BSO
Leeftijd: 8-12 jaar

wilde bloemen

Tijdens deze reeks van 10 modulaire workshops komen onderwerpen zoals zonne-energie, isolatie, afval, recycling en voedsel op speelse wijze aan de orde. Iedere workshop doen de kinderen een proefje en maken leuke creaties die ze mee naar huis kunnen nemen. Zo wordt op praktische wijze de natuurlijke nieuwsgierigheid van de leerlingen geprikkeld en de interesse in natuur en techniek versterkt.

Het programma kan in een reeks op maat worden aangeboden, variërend van 1 tot 10 workshops. Het programma wordt op de buitenschoolse opvang (bso), brede scholen en binnenschools ingezet.

Dit programma is ontwikkeld door Margreet Nauta. Tot nu toe draait het programma in verschillende gemeenten in de provincie Utrecht, in Hilversum en omstreken en in Amsterdam. Stichting Technotrend heeft de ambitie om dit uit te breiden naar meer regio’s.

Meer weten over de Technokids Groenland ? Neem contact op!

Neem contact op