Energieke klas

Hoe is het gesteld met het milieu van jouw eigen klaslokaal? Om hierachter te komen, kunnen basisscholen de lesdoos ‘Energieke klas’ lenen, gevuld met spannende meters en werkboekjes. Door verschillende onderzoekjes uit te voeren kunnen leerlingen achterhalen hoe gezond en milieuvriendelijk hun klaslokaal is.

Thema: Global Goals, Techniek

Doelgroep: BSO
Leeftijd: 10-12 jaar

kinderen met metertjes

Door middel van verschillende onderzoekjes achterhalen leerlingen hoe gezond hun klaslokaal is. In tweetallen voeren leerlingen uit de groepen 7 en 8 metingen uit met een CO2-meter, een luxmeter, een energiemeter en een digitale thermometer. Met behulp van de werkboekjes ontdekken de leerlingen hoe verschillende processen in een leefruimte in hun werk gaan, hoe de staat van hun directe leefomgeving is, en hoe er voor een gezondere en milieuvriendelijkere omgeving kan worden gezorgd.

De leerlingen krijgen inzicht in de technische aspecten van het binnenmilieu waar ze dagelijks mee in aanraking komen en worden uitgedaagd om op innovatieve wijze hun omgeving te verbeteren. De combinatie van creativiteit, techniek en de directe toepasbaarheid van de nieuwe kennis heeft iedere leerling wat te bieden en verhoogt het bewustzijn van het belang van duurzaamheid.

Meer weten over de Energieke klas ? Neem contact op!

Neem contact op