Energiedetectives (VO)

De energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie wordt steeds concreter voor ons allemaal. Jongeren in het voortgezet onderwijs zullen er in hun toekomst allemaal mee te maken krijgen. Daarom is het belangrijk dat zij leren waar het over gaat. 

Onderzoekend leren op het thema 'energietransitie'.

Stichting Technotrend biedt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs programma's waarmee ze concrete beelden vormen van de energietransitie. In het programma Energiedetectives gaan ze door middel van onderzoekend leren en samen met ouders en professionals uit de omgeving van de school op speurtocht naar energieverbruik. Ze worden uitgedaagd en begeleid om creatieve en innovatieve manieren te bedenken hoe ze energie kunnen besparen. Hiermee maken ze kennis met het thema 'energietransitie'.

illustatie energiespeurder

Dit project verbindt scholen met hun omgeving en laat hen samen werken aan de betekenis en de gevolgen van energietransitie. We werken met innovatief lesmateriaal met veel mogelijkheden voor onderzoekend leren. Minstens zo belangrijk is dat er concrete ondersteuning is voor docenten die zelf de verantwoordelijkheid willen nemen om het onderzoekend leren (met aandacht voor onderliggende basisvaardigheden) een structurele plek in hun lessen te geven.

Belangstelling?

Wilt u met uw leerlingen op onderzoek naar energie en de energietransitie?

Meld u aan via het onderstaande formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Meer weten over de Energiedetectives (VO) ? Neem contact op!

Neem contact op