Groene leeromgeving - maak jouw curriculum duurzaam

De Groene leeromgeving is een lessenreeks gefocust op het verduurzamen van het curriculum. Afsluitend zal er een event plaatsvinden waarin de leerlingen de opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen. Dit doen ze in samenwerking met hun docent(en). In 2023 focussen we ons op de verduurzaming van het curriculum van de fashionopleiding(en).

Iedere module bestaat uit een scala aan praktische opdrachten gevoed door lezingen gegeven door docenten van de opleiding. Eventueel kunnen er, in overleg, gastsprekers gezocht worden voor deze lezingen. In het schooljaar 2023-2024 ligt de focus voor dit programma ligt op de opleidingen in de mode-sector. Een aanbod in zorg en welzijn is in voorbereiding.

In overleg kunnen opleidingen in de bouw, het watermanagement, de hotelschool, of eventmanagement worden ontwikkeld.

kledingrek duurzame broeken

Doelgroep

Dis lespakket is ontwikkeld voor MBO-studenten van alle opleidingsniveaus in de leerjaren 1, 2 en/of 3.

Tijdsbesteding studenten

De lessenreeks beslaat vijf keer 90 minuten en eventueel een afsluitend event. Het pakket kan in overleg en naar wens van de school van één week tot anderhalve maand duren. Totaal: 450 minuten, afsluitend event 6 uur.

______________________________________________________________________________________

Nascholing

Stichting Technotrend heeft een uitgebreid nascholingsprogramma voor duurzame educatie. Kijk hier het aanbod.

Interesse?

Wil je dit lespakket ook met jouw klas gaan uitvoeren? Neem contact op met ons team Middelbaar BeroepsOnderwijs via mbo@stichtingtechnotrend.nl.

Meer weten over Groene leeromgeving - maak jouw curriculum duurzaam ? Neem contact op!

Neem contact op