Wie doet mee aan een Digital Education Hackathon?

Stichting Technotrend nodigt je van harte uit om deel te nemen aan een van de drie Digital Education Hackathons in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Alle hackathons worden gehouden op 12 en 13 november.

Download hier de brochure over de Digitale Educatie Hackathon 2020.

Het doel van de hackathons is om met elkaar en met behulp van digitale educatie aan het onderwijs van de toekomst te werken gericht op duurzame ontwikkeling en systeeminnovatie. Iedereen die zich betrokken voelt bij digitaal onderwijs en duurzaamheid mag zich aan melden. We richten ons speciaal op:

• docenten en leerlingen VO,
  • docenten en studenten van onderwijs- en duurzaamheidsgerelateerde opleidingen,
  • leden van onderwijsnetwerken,
  • medewerkers van bedrijven, organisaties en lokale overheden.

Elk van de drie Hackathons heeft een eigen thema, maar ze zijn sterk aan elkaar verbonden. Tijdens de evenementen:

• Ga je een Challenge aan rondom een van de volgende thema’s:
  1. systeeminnovatie (Utrecht),
  2. watermanagement en bewonersparticipatie (Rotterdam),
  3. donuteconomie en deep retrofit (Amsterdam);
  • Werk je gedurende 24 uur (2 x 8 uur) in interdisciplinaire teams of geef je input via een korte expertsessie of workshop;
  • Ontwikkel je oplossingen met behulp van digitale onderwijsinnovaties;
  • Krijgt inspirerende workshops over: de challenges, gamification, augmented reality, creatieve co-creatie methodieken, het pitchen van ideeën, en meer;
  • Zijn er mentoren die je bijstaan en is er een jury die de plannen beoordeelt (de winnaars gaan door naar een Europese finale);
  • En bovenal: je kunt werken aan een betere toekomst voor de wereld!

Aanmelden voor een hackathon. Kies hier uit de lijst van Challenges voor Utrecht, Rotterdam of Amsterdam.

Meer informatie op onze projectpagina. Hebt u nog vragen? Stuur een e-mail naar Linda Zenger, projectcoördinator

Programmaontwikkeling

We nodigen je ook van harte uit om bij te dragen aan de verdere invulling en ontwikkeling van de programma’s van de hackathons.

• Welke oplossingsrichtingen zouden interessant zijn te onderzoeken?
  • Welke partijen zouden nog betrokken moeten worden?
  • Welke input is er nodig voor de teams?

Hiervoor organiseren we eind september/begin oktober een online co-creatie sessie. Elke bijdrage en alle ideeën zijn welkom. Vragen of interesse? Mail dan naar linda.zenger@stichtingtechnotrend.nl

Delen? Graag!

Stuur deze pagina gerust door naar anderen die interesse kunnen hebben. Iedereen is welkom. We zijn blij met alle bijdragen.

logo DEH 2020