Zwerfafval Aanpak Emmen

In de eerste maanden van 2019 zijn in een dertigtal scholen in de Gemeente Emmen ruim 170 workshops over zwerfafval uitgevoerd. Op basisscholen hebben de leerlingen onder meer de workshop De kunst van het Recyclen gedaan.

vogel van zwerfafval Emmen
afvalvogel uit Emmen

Ook op het Terra College en het Esdal College voor het voortgezet onderwijs zijn programma's uitgevoerd. Meer dan 3000 kinderen en jongeren hebben zo op een leuke en originele manier kennisgemaakt met zwerfafval. Ze hebben er van alles over geleerd en zijn ook de straat op gegaan om zwerfafval op te ruimen. Ze verzamelden afval en bedachten en maakten er coole afvalrobots van. Het is - nog belangrijker! - natuurlijk de bedoeling om in de toekomst zwerfafval te voorkomen.

Stichting Technotrend heeft de workshops ontwikkeld en georganiseerd.

 

 

 Vuurwerkresten en wieldop

"Maandag 11 februari was ik te gast in Erica. Samen met 57 kinderen van CBS Willem-Alexander hebben we hard gewerkt om de weg naar de sportvelden schoon te maken. Gemeente Emmen regelde voor ons de prikstokken en ringen voor de vuilniszakken, zodat we snel aan de slag konden. We vonden al meteen resten vuurwerkafval, wat daar toch al een flinke tijd heeft gelegen. Eén van onze vuilniszakken was zelfs zo vol dat we die meteen terug naar school hebben moet brengen. Verderop vonden we vooral veel lege flesjes en blikjes, maar ook redelijk wat sigarettenpeuken, maar de meest in het oog springende vondst was toch wel een wieldop!"

Uit een verslag van de werkvloer van gastdocent Sebina van Wijk

 

De gemeente Emmen vindt het belangrijk om zwerfafval tegen te gaan en is Supporter van Schoonlogo Supporter van Schoon Emmen. De gemeente heeft daarom gezorgd voor de financiering van de workshops uit het Zwerfafvalfonds.

Samen met de gemeente zijn veel van de deelnemende scholen ook zelf aan de slag gegaan met opschoonacties!

zwerfafvalrobot Emmen

Neem contact op