Manon Scholte

Projectmedewerker

Ik werk sinds maart 2021 bij Stichting Technotrend. Ik ben opgeleid als docent aardrijkskunde en later overgestapt naar het bedrijfsleven. Het lesgeven en programma’s maken miste ik en daarom heb ik de stap naar Technotrend gezet.
Ik ben gemotiveerd om leerlingen zelf te laten nadenken en zich bewust te worden van de impact die zij hebben op de planeet. In mijn onderwijservaring merkte ik dat leerlingen zich niet bewust zijn van de impact die zij met z’n allen kunnen hebben. Dat is het mooie als je geen eigen klassen hebt maar duurzaamheidsprojecten kan doen! Daar kun je dan veel meer mee dan enkel je lessen geven. Juist het activeren tijdens mijn projecten vind ik belangrijk.
Binnen Technotrend ben ik verantwoordelijk voor een project in samenwerking met het Trajectumcollege. Daarnaast begeleid ik een project tussen de Leaphy, Technotrend en de Hogeschool Utrecht (HU). Voor mij is het belangrijk dat leerlingen rijker naar huis gaan dan ze zijn binnengekomen. Het zou top zijn als ik hierdoor eraan kan bijdragen dat er minder plastic wordt gebruikt of dat leerlingen hun ouders vragen om bijv. 1x per week minder vlees te eten.

Verder heb ik meer hobby’s dan goed voor me is. Ik werk naast mijn baan bij Technotrend nog bij BAM, elke zondag ga ik boogschieten, waarvoor ik ook mijn eigen pijlen maak en ik ben vrijwilligster bij een veteranenvereniging. Verder doe ik nog aan duiken en andere sporten en heb ik een eigen moestuin. Je kunt me ook vinden op de motor, dat is niet zo groen, maar mijn hoofd word er wel leeg van.

Manon Scholte

Neem contact op