Bastiaan Weldring

projectmedewerker

Ik heb werkervaring als docent en manager in het naschools onderwijs en heb een traineeship bij Starters4Communities (S4C) gedaan in sociaal en duurzaam ondernemerschap. Als afgestudeerd cultureel antropoloog wil ik me namelijk graag maatschappelijk inzetten voor een duurzame toekomst.

Vanuit mijn eenmansbedrijf WeldringPro S&S werk ik aan projecten die dat bewerkstelligen. Dat doe ik in Amsterdam waar ik woon en dankzij de Stichting Technotrend nu ook in Utrecht. Het raakvlak met educatie wil ik graag behouden: in Amsterdam ga ik het programma Upcycle ondernemen aan groep 3 en 4 geven. Daarin leren leerlingen dat afval niet bestaat en gaan we vanuit afgedankte producten iets nieuws creëren. Bij Stichting Technotrend werk ik aan Operatie Instroom Workforce en het mogelijk uitbouwen of doorontwikkelen daarvan. Verder ben ik redacteur bij online taalplatform Taalvoutjes en bij oost-online, dat nieuws in en over Amsterdam-Oost verzamelt. Als vrijwilliger zet ik me tenslotte in voor In My Backyard (IMBY) dat statushouders uit de buurt verbindt met andere bewoners.

Dat alles doe ik part-time want twee doordeweekse dagen ben ik gewoon thuis met mijn dochtertje dat nu vijf maanden oud is - papa zijn vind ik de leukste baan en tegelijkertijd de meest intensieve: dat vermoeidheid zoveel voldoening kan geven is een leuke nieuwe les!

Bastiaan Weldring