Werkstage Young Innovators programma

Utrecht
HBO- of WO, studerend

Voor het project Young Innovator Programma zoekt Stichting Technotrend een (parttime) stagiair die helpt in de ondersteuning van de organisatie van Young Climathons op 31 oktober en 1 november.

Achtergrond

In 2017 en 2018 is het programma Green Innovation @ Schools (GIS) in verschillende Europese landen uitgevoerd in opdracht van het Europese programma Climate-KIC, Europa’s grootse public-private innovatie partnership gefocust op klimaat innovatie voor klimaatverandering mitigatie en adaptatie.
Stichting Technotrend is het GIS onderwijsprogramma in Nederland begonnen en integreert het verder als het Young Innovators Programma voor middelbaar scholieren in Amersfoort en Utrecht. Het programma heeft als doel om bewustwording te creëren en scholieren in staat te stellen om vanaf een jonge leeftijd te leren omgaan met fundamentele veranderingen en te innoveren voor effectieve klimaatoplossingen. Vaardigheden zoals systemisch, innovatief en ondernemend denken zijn hierbij essentieel.
Het programma bestaat drie onderdelen, waaronder een onderwijsprogramma bestaande uit vier lessen waarin scholieren kennis maken met aspecten van klimaatuitdagingen door middel van casussen ontwikkeld met het bedrijfsleven. Tijdens de lessen leren scholieren gebruik te maken van visuele tools (‘canvassen’) om de klimaat casussen systemisch aan te pakken. Deze vier lessen leiden tot eendaagse Young Climathon evenementen in Utrecht (31 oktober) en Amersfoort (1 november), waarin scholieren hun oplossingen verder uitwerken en presenteren aan een jury. Uiteindelijk zullen de meeste gemotiveerde scholierenteams met de meest kansrijke plannen de kans krijgen om hun ideeën tot uitvoering te brengen onder begeleiding van experts.

Periode        September t/m oktober, met een mogelijke uitloop naar december (in overleg)
Uren         8-16 per week
Vergoeding    €60-120 per maand

Het Young Innovator Programma loopt tot en met december 2019. Activiteiten zullen per direct plaatsvinden tot en met 1 november. Verlenging van stage activiteiten is in overleg.

Interesse?

Neem contact op met onze directeur Patrick van der Hofstad via patrick.vanderhofstad@stichtingtechnotrend.nl of met projectmedewerker Annemarie Voorsluys, annemarie.voorsluys@stichtingtechnotrend.nl

Functie taken

Tijdens de stage ondersteun je in de organisatie en begeleiding van de Young Climathons, in nauwe samenwerking met de projectmedewerker, onderwijsspecialisten en de directeur. Dit betekent dat je helpt met:

• Het maken van draaiboeken voor twee Young Climathons
• De organisatie van alle praktische zaken rondom de Young Climathons
• Bedrijfscasussen uitwerken (inclusief filmpjes ontwikkelen) ten behoeve van de Young Climathons
• Aanspreekpunt en begeleiding tijdens de Young Climathons

Wij bieden een afwisselende, creatieve plek om werkervaring op te doen in een leuk team in hartje Utrecht (5 min. fietsen van Utrecht Centraal) waarbij je een directe en waardevolle bijdrage kunt leveren aan het project. Daarbij krijg je een leuke en verantwoordelijke rol waarmee je een breed scala aan competenties kunt ontwikkelen. Ook zijn er veel netwerkmogelijkheden bij partnerorganisaties, is er een stagevergoeding en werkplek met computer op het kantoor in Utrecht.

Functie eisen

    • Studerend aan een HBO- of WO-opleiding, in een relevant vakgebied zoals eventmanagement, communicatie, milieukunde, (sociale) innovatie, duurzame ontwikkeling, energie of onderwijskunde
    • Minimaal een dag per week beschikbaar
    • Vloeiend Nederlands in woord en schrift
    • Affiniteit met Education for Sustainable Development en systeemverandering door middel van innovatie in gebieden van menselijke activiteiten met impact op broeikasgassen (steden, landgebruik, materialen en financiën).
    • Affiniteit met organiseren en netwerken.

Overige info

Stichting Technotrend werkt in dit project samen met

logo TUD logo topsector energie logo EnergieU

logo 7Senses logo AMS

 

Neem contact op