Projectmedewerker IRIS-project

Utrecht
HBO of WO

Voor het IRIS project zoekt Stichting Technotrend per direct een (parttime) projectmedewerker, voor de coördinatie en ondersteuning van de deelnemende scholen binnen dit project.
Tijdens het IRIS-project worden verschillende soorten duurzame technologie toegepast op onder andere ruim 600 woningen, in de overstap naar klimaatneutraal. Dit gebeurt in de Utrechtse wijk Kanaleneiland-Zuid, die met Europese steun een voorbeeld wordt voor andere steden op het gebied van duurzaam en betaalbaar wonen. In het wijk werken gemeente, woningcorporatie Bo-Ex, Lomboxnet en het Utrecht Sustainability Institute van de Universiteit Utrecht samen om woningen te verduurzamen door onder andere isolatie, led-verlichting en elektrisch rijden.

Bewonersparticipatie is één van de vijf zogenaamde transition tracks. Met de communicatie en activiteiten wil het project aansluiten bij de behoeftes van de bewoners. Een van de activiteiten is om kinderen op basisscholen in de wijk les te geven over wat er allemaal komt kijken bij deze ontwikkelingen in de wijk. De kinderen kunnen dan hun ouders uitleg geven en voor ouders komen er informatiebijeenkomsten.

Het gaat om een leuke, flexibele functie voor minstens een dag per week, met mogelijke uitbreiding naar 2 of 3 dagen, als je ook aan andere van onze onderwijsprojecten zou willen werken. Je werkt nauw samen met de directeur van Stichting Techotrend en wordt ondersteund door een onderwijsspecialist. Je rol is vooral het ondersteunen bij het verder bouwen aan het ecosysteem van samenwerkingspartners rond de scholen om het onderwijs te helpen inrichten.

De werkzaamheden gaan in per direct en lopen tot tenminste het einde van het schooljaar 2019-2020.

Belangstelling? Mail dan voor 20 augustus je cv en motivatie naar Annemarie Voorsluys via annemarie.voorsluys@stichtingtechnotrend.nl.

Functie taken

    • Je draagt bij aan de coördinatie van de projectactiviteiten en aan een gestroomlijnde uitvoering hiervan.
    • Je bent medeverantwoordelijk voor het opbouwen van goede contacten met scholen en betrokkenen
    • Tijdens dit project werk je nauw samen met de directeur en een onderwijsspecialist. Ook draag je bij aan de versterking van het team, bijvoorbeeld door middel van werving en begeleiding van stagiairs en tussenjaarstudenten.
    • Wij bieden een afwisselende, creatieve werk plek in een leuk team in hartje Utrecht (5 min. fietsen van Utrecht Centraal) en een passend salaris of beloning als ZZP'er, student of afgestudeerde.

Functie eisen

    • Je hebt HBO/WO niveau
    • Ervaring in het onderwijs is een pré
    • Je hebt affiniteit met techniek en/of duurzaamheid
    • Je kunt je goed inleven in de doelgroep
    • Je bent zelfstandig, proactief en een echte netwerker
    • Zowel coördineren als samenwerken gaan je goed af.

Overige info

Voor Stichting Technotrend is het van belang om een goede werkervaring op het gebied van duurzame ontwikkeling te bieden aan studenten en net afgestudeerden. Dit draagt bij aan het vergroten van professionals met kwaliteiten en ervaring voor het verduurzamen van onze maatschappij. Ook ondersteunt Stichting Technotrend in de vervolgstappen van hun loopbaan.

Over Stichting Technotrend en Iris

Stichting Technotrend (STT) is een nationaal opererende organisatie met haar basis in Utrecht. Ze ontwikkelt educatieve lespakketten, programma’s en projecten voor leerlingen op basisscholen, buitenschoolse opvang, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, op het gebied van duurzaamheid, energie en techniek.

Stichting Technotrend voert het IRIS-project uit met Europese ondersteuning. Het project IRIS - Integrated and Replicable solutions for co-creation In Sustainable cities - is koploper in de transitie van steden in schone en slimme aantrekkelijke verblijfsgebieden. Het project ondersteunt drie 'Lighthouse' steden - Utrecht, Göteborg (Zweden) en Nice (Côte d’Azur, Frankrijk).

Neem contact op