(Afstudeer)stage: evaluatie actieonderzoek ‘Scholen als Energie Ambassade in de wijk’

Utrecht
Studerend/net opgeleid aan een HBO- of WO-opleiding, in een relevant vakgebied zoals milieukunde, (sociale) innovatie, energie of onderwijskunde

Wil je een rol spelen in de energietransitie, en je richten op duurzaamheid, gedragsverandering én techniek? Ben je benieuwd naar sociale innovatie in de energietransitie en wil je weten wat actiegericht onderzoek in de praktijk oplevert?
Heb je interesse om in het Engels over een wetenschappelijk project een evaluatie te schrijven? Solliciteer dan nu op een positie om als onderzoeker de overall evaluatie van ons 2-jarig actieonderzoek naar ‘Scholen als Energie Ambassade in de wijk’ op je te nemen!

Sinds 1 maart 2018 doet Stichting Technotrend actieonderzoek naar de rol van scholen in de energietransitie door scholen een rol te geven als energieambassade in de wijk. Het doel is de rol van scholen in de energietransitie te onderzoeken en een win-win situatie te creëren: enerzijds het opleiden van een toekomstbestendige generatie en anderzijds het versnellen van de energietransitie. In 2018 en 2019 werd er rondom 8 scholen actieonderzoek gedaan door een groep onderzoekers. Samen met de projectcoördinator ga je het onderzoek evalueren en antwoord geven op de vraag hoe scholen als ‘energieambassade’ de energietransitie op wijkniveau kunnen versnellen door met actieonderzoek initiatieven te stimuleren.

Interesse?

Neem contact op met onze directeur Patrick van der Hofstad via patrick.vanderhofstad@stichtingtechnotrend.nl

of met

projectcoördinator Mijntje de Caluwe, mijntje.decaluwe@stichtingtechnotrend.nl

Functie taken

Er zal een piek liggen voor het analyseren van de data in oktober 2019. Dan worden de laatste initiatieven die uit het onderzoek komen verder op weg geholpen. Dan zijn alle data van het 2-jarig onderzoek beschikbaar. Vanaf 1 november willen we starten met communicatie van de eerste onderzoeksresultaten.

Waarom zou je deze werkplek kiezen?

- Wij bieden een afwisselende, creatieve plek om werkervaring op te doen in een leuk team in hartje Utrecht (5 min.
fietsen van Utrecht Centraal) waarbij je een directe en waardevolle bijdrage kunt leveren aan het project.
- Je krijgt een leuke en verantwoordelijke rol waarmee je een breed scala aan competenties kunt ontwikkelen.
- Je krijgt professionele begeleiding van ervaren onderzoekers, onderwijskundigen, energieadviseurs en technisch specialisten.
- Je hebt veel netwerkmogelijkheden bij partnerorganisaties.
- We bieden een stagevergoeding, naar rato van het aantal dagen per week dat je kan werken.
- Je kan gebruik maken van een werkplek met computer in Utrecht.

Functie eisen

- Studerend aan of net opgeleid aan een HBO- of WO-opleiding, in een relevant vakgebied zoals milieukunde, (sociale) innovatie, energie of onderwijskunde;
- Minimaal 2 dagen in de week beschikbaar. Full-time werken is ook mogelijk;
- Spreek- en schrijfvaardigheid van Nederlands en Engels; te lezen stukken zijn NL. Geschreven eindwerk wordt Engels.
- Affiniteit met exploratief en evaluatief onderzoek over sociale innovatie, duurzaamheid en educatie.

Overige info

Over Stichting Technotrend

Stichting Technotrend is een stichting die zich richt op duurzame ontwikkeling door techniekeducatie. Er zijn doorlopende leerlijnen op het gebied van duurzaamheid en techniek, waarin met name de onderwerpen (zwerf)afval en energie belangrijke thema’s zijn.

Neem contact op