Vacature Onderwijsspecialist VO voor Young Innovator Programma

Utrecht
HBO of WO met lesbevoegdheid

Voor het project Young Innovator Programma zoekt Stichting Technotrend per direct een (parttime) onderwijsspecialist voor de ontwikkeling en uitvoering van een onderwijsprogramma Young Innovator 2019. Het gaat om een leuke, flexibele functie voor minstens een dag per week, met mogelijke uitbreiding naar 2 of 3 dagen.

De werkzaamheden gaan per direct in en lopen tot en met december 2020.

Belangstelling?

Neem contact op met onze directeur Patrick van der Hofstad via patrick.vanderhofstad@stichtingtechnotrend.nl of

projectmedewerker Annemarie Voorsluys via annemarie.voorsluys@stichtingtechnotrend.nl.

Functie taken

    • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Young Innovator onderwijsprogramma en voor een gestroomlijnde uitvoering hiervan. Hiernaast zullen er in overleg mogelijk werkzaamheden voor andere onderwijsprogramma’s van STT bijkomen.
    • Je draagt bij aan de werving van scholen door gebruik te maken van je netwerk, het netwerk van de stichting en je netwerkcapaciteiten. Via verschillende wegen weet je de doelgroep te vinden en aan te spreken.
    • Je zorgt voor de ontwikkeling van duurzaamheidsonderwijs en de uitvoering hiervan. Zo ondersteun en train je leerkrachten en leidinggevenden van voortgezet onderwijs (en evt. primair onderwijs) bij het vormgeven van duurzaam onderwijs. Hiervoor leg en onderhoud je contacten en je zorgt ervoor dat hun vraag en ons aanbod goed op elkaar worden afgestemd.
    • Ook draag je bij aan de versterking van het team, bijvoorbeeld door middel van werving en begeleiding van stagiairs en tussenjaarstudenten. Je werkt nauw samen met collega's van het Onderwijsteam, het Techniekteam en het Communicatieteam.
    • Tijdens dit project werk je nauw samen met de directeur, een project medewerker en andere onderwijsspecialisten.
Wij bieden een afwisselende, creatieve werk plek in een leuk team in hartje Utrecht (5 min. fietsen van Utrecht Centraal) en een passend salaris of beloning als ZZP'er.

Periode: Per direct (juli 2019) t/m 2020.

Uren: Minstens 8 uur per week (met mogelijkheid tot uitbreiding).

Vergoeding: €15 per uur bruto of €25 excl btw per uur als ZZP'er.

Functie eisen

  • Je hebt een lesbevoegdheid voor VO
  • Je hebt HBO/WO niveau
  • Ervaring met of in het onderwijs, parttime docent is een pré
  • Je hebt affiniteit met techniek en/of duurzaamheid
  • Je kunt je goed inleven in de doelgroep
  • Je bent zelfstandig, proactief en een echte netwerker
  • Zowel coördineren als samenwerken gaan je goed af.

Overige info

Voor Stichting Technotrend is het van belang om een goede werkervaring op het gebied van duurzame ontwikkeling te bieden aan studenten en net afgestudeerden. Dit draagt bij aan het vergroten van professionals met kwaliteiten en ervaring voor het verduurzamen van onze maatschappij. Ook ondersteunt Stichting Technotrend in de vervolgstappen van hun loopbaan.

Stichting Technotrend

Stichting Technotrend (STT) is een nationaal opererende organisatie met haar basis in Utrecht. Ze ontwikkelt educatieve lespakketten, programma’s en projecten voor leerlingen op basisscholen, buitenschoolse opvang , voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, op het gebied van duurzaamheid, energie en techniek. Als onderdeel van het Europese programma Climate-KIC, zal Stichting Technotrend het onderwijsprogramma Young Innovator in Nederland uitvoeren in het najaar van 2019 voor scholieren op meerdere scholen in Utrecht en Amersfoort. In dit programma staat systeemverandering en innoveren voor effectieve klimaatoplossingen centraal.

Neem contact op