werkstage ‘Young Innovator Programma’

Utrecht
Studerend aan een HBO- of WO-opleiding, in een relevant vakgebied zoals milieukunde, (sociale) innovatie, duurzame ontwikkeling, energie of onderwijskunde

Voor het Young Innovator Programma zoekt Stichting Technotrend een (parttime) stagiair die helpt in de ondersteuning van projectwerkzaamheden, samen met een projectmedewerker, de directeur en onderwijsspecialisten.

Periode        Mei t/m oktober, met een mogelijke uitloop naar december (in overleg)
Uren             8-16 per week
Vergoeding  €60-120 per maand

Belangstelling?

Neem contact op met

onze directeur Patrick van der Hofstad via patrick.vanderhofstad@stichtingtechnotrend.nl

of met

projectmedewerker Annemarie Voorsluys, annemarie.voorsluys@stichtingtechnotrend.nl.

Functie taken

Educatie over de transitie naar een duurzame maatschappij staat in dit project centraal. Tijdens de stage ondersteun je in de vormgeving van het project en de ontwikkeling van een samenwerking met scholen, bedrijven, gemeenten en andere organisaties, in nauwe samenwerking met de projectmedewerker en de directeur. Dit betekent dat je helpt met:
    • Contacten leggen met bedrijven en scholen
    • Bedrijfscasussen uitwerken (inclusief filmpjes ontwikkelen)
    • Meehelpen met de organisatie van Young Climathons
Wij bieden een afwisselende, creatieve plek om werkervaring op te doen in een leuk team in hartje Utrecht (5 min. fietsen van Utrecht Centraal) waarbij je een directe en waardevolle bijdrage kunt leveren aan het project. Daarbij krijg je een leuke en verantwoordelijke rol waarmee je een breed scala aan competenties kunt ontwikkelen. Ook zijn er veel netwerkmogelijkheden bij partnerorganisaties, is er een stagevergoeding en werkplek met computer op het kantoor in Utrecht.
Het Young Innovator Programma loopt tot en met december 2019. Activiteiten zullen met name plaatsvinden tussen mei en oktober en de stageduur is in overleg.

Functie eisen

    • Studerend aan een HBO of WO opleiding, in een relevant vakgebied zoals milieukunde, (sociale) innovatie, duurzame ontwikkeling, energie of onderwijskunde
    • Minimaal een dag per week beschikbaar
    • Vloeiend Nederlands in woord en schrift
    • Affiniteit met Education for Sustainable Development en systeemverandering door middel van innovatie in gebieden van menselijke activiteiten met impact op broeikasgassen (steden, landgebruik, materialen en financiën).
    • Affiniteit met organiseren en stakeholderbenadering.

Overige info

Klimaatverandering zal een centrale uitdaging zijn tijdens de komende decennia. Daarom is het cruciaal om bewustwording te creëren en jonge mensen in staat te stellen om vanaf een jonge leeftijd te leren omgaan met fundamentele veranderingen en te innoveren voor effectieve klimaatoplossingen.

In 2017 en 2018 is het programma Green Innovation @ Schools (GIS) in verschillende Europese landen uitgevoerd in opdracht van het Europese programma Climate-KIC. Climate-KIC is Europa’s grootse public-private innovation partnership, gefocust op klimaatinnovatie voor klimaatverandering mitigatie en adaptatie.

Stichting Technotrend begint het GIS onderwijsprogramma in Nederland en integreert het verder als het Young Innovator Programma voor middelbaar scholieren. Het programma zal bestaan uit drie onderdelen, waaronder een onderwijsprogramma bestaande uit vier lessen waarin scholieren kennis maken met aspecten van klimaatuitdagingen door middel van casussen ontwikkeld met het bedrijfsleven.
Tijdens de lessen leren scholieren gebruik te maken van visuele tools (‘canvassen’) om de klimaatcasussen systemisch aan te pakken. Deze vier lessen leiden tot eendaagse Young Climathon evenementen in twee steden eind oktober, waarin scholieren hun oplossingen verder uitwerken en presenteren aan een jury. Uiteindelijk zullen drie scholierenteams de kans krijgen om hun ideeën tot uitvoering te brengen onder begeleiding van experts.

Neem contact op