Werkstage actieonderzoek ‘Scholen als Energie Ambassade in de wijk’

Utrecht
HBO of WO milieukunde, (sociale) innovatie, energie of onderwijskunde

Wil je een rol spelen in de energietransitie, en je richten op duurzaamheid, gedragsverandering én techniek? Hou je van actiegericht onderzoek in de praktijk? Dan is dit perfect voor jou! Voor dit voorjaar is Stichting Technotrend op zoek naar werkstagiaires die aan de slag willen met het lokale netwerk van bedrijven en particulieren rondom scholen in Amsterdam en Utrecht. In het voorjaar van 2019 zoeken we een aantal full- of parttimers, die ervaring op willen doen in deze richting.

Sinds 1 maart 2018 doet Stichting Technotrend actieonderzoek naar de rol van scholen in de energietransitie door scholen een rol te geven als energieambassade in de wijk. Het doel is de rol van scholen in de energietransitie te onderzoeken en een win-win situatie creëren: enerzijds het opleiden van een toekomstbestendige generatie en anderzijds het versnellen van de energietransitie. In 2019 wordt rondom 5 scholen actieonderzoek gedaan door een groep medewerkers. Jij maakt deel uit van dit team en zal onder leiding van een coördinator en met sturing van de directeur van de stichting, zorgen dat er versnelling komt in de energietransitie door praktische samenwerkingen op te zetten met partijen in de wijk.

Interesse?

Neem contact op met onze directeur Patrick van der Hofstad via patrick.vanderhofstad@stichtingtechnotrend.nl

of met

projectcoördinator Geertjan Aleven via geertjan.aleven@stichtingtechnotrend.nl

Functie taken

    • Wij bieden een afwisselende, creatieve plek om werkervaring op te doen in een leuk team in hartje Utrecht (5 min. fietsen van Utrecht Centraal) waarbij je een directe en waardevolle bijdrage kunt leveren aan het programma.
    • Je krijgt een leuke en verantwoordelijke rol waarmee je een breed scala aan competenties kunt ontwikkelen, waaronder interviews afnemen, focusgroepen organiseren, initiatieven begeleiden.
    • Je krijgt professionele begeleiding van ervaren onderzoekers, onderwijskundigen, energieadviseurs en technisch specialisten.
    • Je hebt veel netwerkmogelijkheden bij partnerorganisaties zoals energie coöperatie Energie-U, AMS Institute, Tennet of de Natuur & Milieufederatie.
    • We bieden een stagevergoeding, naar rato van het aantal dagen per week dat je kan werken.
    • Je kan gebruik maken van een werkplek met computer in Utrecht.

Functie eisen

    • Studerend aan of net opgeleid aan een HBO of WO opleiding, in een relevant vakgebied zoals milieukunde, (sociale) innovatie, energie of onderwijskunde;
    • Minimaal 2 dagen in de week beschikbaar. Full-time werken is ook mogelijk;
    • Vloeiend Nederlands in woord en schrift;
    • Affiniteit met exploratief onderzoek in een real life omgeving over sociale innovatie, duurzaamheid en educatie;
    • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;
    • Ervaring met interviewen van stakeholders.

Overige info

Over Stichting Technotrend

Stichting Technotrend is een stichting die zich richt op duurzame ontwikkeling door techniekeducatie. Er zijn doorlopende leerlijnen op het gebied van duurzaamheid en techniek, waarin met name de onderwerpen (zwerf)afval en energie belangrijke thema’s zijn.

Neem contact op