Natuurkids Groenland

Komt elke boom uit een klein zaadje? Met welke technieken verspreiden zaadjes zich? Waarom zijn bijen zo belangrijk voor ons? Welke beestjes ruimen het afval in de natuur op? In de workshopreeks Natuurkids Groenland maken kinderen van 6 tot 8 jaar op een creatieve manier kennis met de kringlopen in de natuur en de duurzame oplossingen die hieruit te leren zijn.

In 10 workshops onderzoeken leerlingen de slimme oplossingen die de natuur biedt voor technische vraagstukken.

bloemenveld

Tijdens deze reeks van 10 modulaire workshops worden onderwerpen zoals de waterkringloop, verspreiding van zaden, seizoenswisselingen en de voedselpiramide op een eenvoudige en creatieve manier uitgelegd. De kinderen nemen ook technische  principes zoals zwaartekracht en oppervlaktespanning onder de loep. Elke workshop bevat een technische activiteit waarin ieder kind een kunstwerkje maakt dat mee naar huis genomen kan worden. In de tiende en laatste workshop maken de kinderen een zelfgemaakt natuurpad.

Op praktische wijze ondervinden de leerlingen welke lessen de natuur te bieden heeft – niet alleen voor het behoud van de natuur, maar om inspiratie op te doen en slimme oplossingen te bedenken  voor hedendaagse technische problemen.

Thema: Global Goals, Techniek
Leeftijd: 6-8 jaar

Meer weten over de Natuurkids Groenland ? Neem contact op!

Neem contact op