Plastic Soep Helden Utrecht

Plastic afval komt steeds meer voor in het water en creëert plastic eilanden in oceanen. De “Plastic Whale” die in 2019 in de Utrechtse Catherijnesingel stond, is hiervan gemaakt.

Het plastic afval heeft effect op het dierenwelzijn, watervervuiling (ons drinkwater!) en bodemdegradatie. Plastic afval kan groot zijn, maar ook onzichtbaar. In kleding zitten vaak synthetische stoffen verwerkt die voor het oog onzichtbaar zijn. Ook deze komen via het wassen van kleding in het water terecht en verslechteren de waterkwaliteit.
De plastic soep wordt tijdens het workshopprogramma Plastic Soep Helden onder de aandacht gebracht van basisschoolleerlingen van 8-12 jaar.

plastic walvis

De workshops worden georganiseerd door Stichting Technotrend (STT) in samenwerking met de Duurzame Week en Utrecht Natuurlijk.

Belangstelling?

Heeft u als school interesse in een workshop of wilt u meer weten over het programma?

Neem dan contact op met Annemarie Voorsluys (annemarie.voorsluys@stichtingtechnotrend.nl),

Patrick van der Hofstad (patrick.vanderhofstad@stichtingtechnotrend.nl

of via het formulier hieronder.

Meer weten over de Plastic Soep Helden Utrecht ? Neem contact op!