13/10 - 17/11: NADO on tour over andere vormen van economie-onderwijs

Van 14 tot 18 november 2022 vindt in Nederland de eerste Week van het economie-onderwijs plaats. De Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs (NADO) nodigt als voorbereiding op deze Week (aanstaande) docenten economie uit voor een goed gesprek over toekomstbestendig economie-onderwijs. NADO organiseert in oktober en november vijf bijeenkomsten verspreid over het hele land. Tijdens deze bijeenkomsten lanceert NADO een concreet plan voor een virtuele lesmethode onder de titel Ecologie en Economie. Met deze bijeenkomsten halen we ideeën op over toekomstbestendig economie-onderwijs in het VO en MBO.

Locaties en datums

  • Leeuwarden: 13 oktober in SDG House, De Kanselarij, Turfmarkt 11. Met Heleentje Swart (Circulair Fryslan), Douwe Jan Joustra (NADO) en een vertegenwoordiger van NHL/Stenden
  • Utrecht: 20 oktober in Social Impact Factory, Vredenburg 40. Met Patrick van der Hofstad (Stichting Technotrend), Pieter Lossie (VO-Raad) en Douwe Jan Joustra (NADO)
  • Groningen: 27 oktober in SDG House Noorderpoort, Melkweg 1. Met Kees Klomp (Trive/Hogeschool Rotterdam) en Henk Tameling (NADO)
  • Meppel: 10 november in NICE Gasfabriek Meppel. Met Douwe Jan Joustra (NADO), Alex van Oost (NICE) en Kees Klomp (Trive/Hogeschool Rotterdam)
  • Amsterdam: 17 november in Change Inc, Rijnlandlaan 3. Met Henk Tameling (NADO), Maarten Nijman (ONE) , Tim Bulters (UvA) en Casper Jorna (Guides).

Meer info en aanmelding.

Week van het economie-onderwijs

De Week van het Economieonderwijs vindt plaats van 14 tot en met 18 november en is dé landelijke week voor economieonderwijs in Nederland voor vo, mbo, hbo en wo. De Week van het Economieonderwijs geeft een podium aan inspirerende onderwijsprofessionals en instellingen die actief zijn met het sociaal, duurzaam en toekomstbestendig maken van het curriculum van het nieuw economieonderwijs. Goede voorbeelden worden getoond, nieuwe economische principes worden besproken, onderwijsprofessionals ontmoeten elkaar, en kunnen daarna geïnspireerd aan de slag in de eigen lespraktijk.

Wil je meer weten, de activiteiten checken of je aanmelden voor de nieuwsbrief? Klik door naar de Week van het Economie-onderwijs.

(foto rechts: Lily Rhoads)

demobord not greed

Neem contact op