Energy Challenges (VO)

Energy Challenges is een innovatieve Real Life Game waarbij leerlingen van verschillende scholen de strijd met elkaar aan gaan om op een effectieve en creatieve manier zoveel mogelijk energie te besparen op hun school.
Leerlingen ontwerpen een campagne om energie te besparen in hun schoolgebouw. De effecten van de campagnes zijn direct online zichtbaar.

kinderen bij CV-installatie school
Ik vind de Energy Challenges een erg leuk project, omdat het laat zien hoe leerlingen zelf kunnen nadenken en aan de slag kunnen gaan met concrete voorbeelden van de energietransitie. Via deze manier van onderzoekend leren worden ze klaargestoomd voor de toekomst!
Martijn Visser
Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling Nationale Jeugdraad

Het spel

Als een school meedoet met Energy Challenges stellen zij een leerlingenteam samen, de Energizers. Deze Energizers ontwerpen een campagne om zoveel mogelijk energie te besparen in hun schoolgebouw. Ze gaan zelf aan de slag om problemen op te lossen. De effecten van de campagnes kunnen ze meteen online zien. Hierdoor raken de leerlingen gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen.

Meer informatie: www.energychallenges.nl

Doel

Scholen helpen om hun leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst door leerlingen die vaardigheden en kennis bij te brengen die nodig zijn in de 21e eeuw. En door enthousiasme op te wekken voor energie, duurzaamheid en innovatie.

Resultaten

Op grond van gerealiseerde besparingen bij al deelnemende scholen is een Business Case te realiseren dat op basis van monitoring, analyse, educatie en bewustwording ander gedrag ontstaat en besparingen mogelijk zijn van zo’n 15% per jaar per gebouw.

Thema's

Energie, Global Goals, Techniek, Loopbaanoriëntatie, Ondernemerschap

Doelgroep

Primair en voortgezet onderwijs

Meer weten over de Energy Challenges (VO) ? Neem contact op!

Neem contact op